Melyik a nehezebb a matek vagy a fizika?
Kinek?
Nekem a fizika... Legtöbb embernek szerintem inkább fordítva.
Ez emberfüggő, viszont kétlem, hogy a matematikusok is tudnák a fizikát, olyan mélységben, mint egy fizikus.
Ez persze fordítva is igaz, gondoljunk csak a matematikának a szigorúan elvont, elméleti részeire.
A fizika lényegében alkalmazott matematika, az elméleti fizika meg ezek a brutálabb fizika (mint relativitáselmélet és társai) aztán meg végképp igen komoly matek.
----------------
"Vannak olyan fizikusok, akik hülyék matekból(pl.: Einstein),"
elterjedt tévhit, de Einstein nem volt hülye matekból - nem volt matematikus, de nem volt hülye belőle - elég komoly matekot használt azért ahhoz.
"de a matematikusok közül nincs olyan aki nem tudná a fizikát is! :)"
akkor csak csendben, félve teszem fel a kezemet, mint élő példa, hogy de. Mondjuk nem is azzal foglalkozok, és igaziból már a középiskolás fizikával is már igencsak bajban lennék, ha belekérdeznének.
De ha foglalkoznék is vele, az ilyen durva fizikával akkor is eléggé bajban lennék, mert szimplán olyan matekot használ, ami az én érdeklődési területemtől igencsak távol áll.
Na persze ennek mentén, hogy a matematikus sem tudja az egész matematikát, azért megemlíthetjük, hogy annak ugyanúgy nincs értelme, hogy valaki tudná a fizikát, szóval már az alap állítás nem igazán értelmes.
Emberenként változó.
persze,ameddig csak mese a fizika,hogy geocentrikus világkép,meg közlekedőedények tulajdonságai,addig nincs is sok köze a matekhoz.De később,ha nem érted a matekot a fizika sem fog 100%-ig menni,mert idő után komoly számításokat is kell végezni,az meg matek nélkül nem igazán megy.Szóval nem árt értenie annak a matekot aki a fizikát szeretné megérteni.Szerintem a matek valamivel nehezebb bár én mind a kettőt nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!