A világűrben felfedeztek már 2 ugyanolyan bolygót?
Csak azért, mert szerintem kizárt dolog, hogy a világűrben, több milliárd galaxisnak a bolygói mind különböznek, és egyik sem hasonlít a másikhoz, vagy esetleg teljesen ugyanolyan.
És nagy az esélye is, hogy létezik egy második Föld, ugye? Nem értek az ilyen dolgokhoz, de mostanában ezek nagyon foglalkoztatnak :) tehát felfedeztek már valaha 2 ugyanolyan bolygót? ahol ugyanannyi a hőmérséklet, ugyanakkora a mérete, az anyaga, stb?
Az exobolygókat nem régóta kutatják, két egyforma természetesen nincs köztük, de úgy tudom, Föld típusú sem.
A Naprendszer bolygóit meg gondolom ismered. :)
"És nagy az esélye is, hogy létezik egy második Föld, ugye?"
Éppenséggel nem zárható ki, de nagyon-nagyon valószínűtlen. Már az is szerencsés (mármint számunkra) véletlenek sorozatának eredménye, hogy a Föld olyan lett, amilyen.
Ha feltételezed, hogy az univerzum végtelen, és a benne lévő anyag mennyisége is, akkor feltételezheted végtelen számú Föld-ikertestvér meglétét is.
Ha végesnek fogadjuk el, akkor viszont nehezen képzelhető el, hogy egy bolygó teljesen ugyanolyan legyen mint a másik.
Nem csak hogy 2 bolygót,de én úgy tudom, hogy egész világűr szeleteket is tök egyformának vélnek a tudósok.
Emiatt felmerült a holografikus világegyetem modellje is már.
"Nem csak hogy 2 bolygót,de én úgy tudom, hogy egész világűr szeleteket is tök egyformának vélnek a tudósok."
Nem kevered véletlenül azzal, hogy az Univerzum nagyléptékben homogén és izotróp???
"Ha feltételezed, hogy az univerzum végtelen"
Persze ilyet nem feltételezünk, ha azt szeretnénk, hogy a gondolkodásunk során levont következtetéseknek legyen valami közük a valósághoz...
Ha érdekel, akkor itt tudod megnézni, hogy milyen tulajdonsággal bírnak az eddig felfedezett exobolygók:
Jelenleg ennyi módszerrel lehet exobolygókat találni....
Na, ez az oldal viszont zseniális, itt mindenféleképpen sorba tudod rakni az eddig megismert bolygókat.
http://www.youtube.com/watch?v=4k0UlaRZC8k
Nem tudom, hogy ebből mi igaz, de sok érdekes dolgot lehet belőle megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!