A lent leírtak, szerinted butaságok lennének?
Tételezzük fel hogy rájöttünk mi a lélek, energia az emberben. Ugye az energia nem vész el, csak átalakul, így a lélek is. (am. ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik? :S)
Létezik vagy létezhet egyetemes energia? Erre mondhatnánk azt hogy Isten?(teremtő intelligencia*)
Kérlek ne lekezelő válaszokat írjatok nem igen vagyok otthon a tudományokban még sajnos,de nagyon érdekelnek ezek a témák! Előre is köszönöm!
Ozmium én is vallásos vagyok de nagyon érdekelnek a tudományok bár nem értek belőlük még sok mindent :)
Köszönöm a válaszokat és hogy nem lekezelően irtatok! :)
Vagyis akkor mi is a lélek szerintetek? Tudat? Az tovább élhet a halál után? S Ozmium írtad vallásos vagy, ezért merem feltenni neked ezt a kérdést:
azt nem értem hogy Isten(hiszem hogy Ő van) miért nem mutatja meg magát nekünk? Nem úgy értem hogy jelenjen meg vagy sétáljon ki a Tescoból, hanem miért nem mérhető? Esetleg látható belőle valamennyicske? :)
7#! lennél szíves Wiki nélkül definiélni nekem az energia fogalmát?
Energiája lenne neki, csak képtelen a használhatatlan, elhasználódott izomsejtek és a törékeny csontok miatt a maximum hatásfokot nyújtani
Válasz erre:
energia= anyag-
Az energiát előállítja a szervezetünk az elfogyasztott táplálékból.Ha ebben a folyamatban valami zavar támad,akkor nincs energia előállítása a szervezetnek.Tehát igaz a mondás,a halál a bélben kezdődik.
A mozgás, nyilván kopással és elhasználódással jár együtt,ez elkerülhetetlen.
Egyszerűen úgy kell elképzelni a testünket mint egy autót.Abba is tankol az ember,megy vele X ideig,majd elhasználódnak az alkatrészek és a szeméttelepen (autótemetőben) végzi a végén porrá rozsdásodva a földben,ami port más élőlények felszívnak magukkal majd táplálék gyanánt,amit pedig nem,az meg évmilliárdok múlva bekerül a föld olvadt magjába előbb utóbb és ott megújul majd.
Valami ilyesmi az emberi test is.
Energia, mint fizikai létező, nincs. Ellenben rendkívüli módon segít leírni a világot, ezért használják igen sok helyen, és emiatt került úgy a szóhasználatba, mintha létező lenne.
A lélek pedig a tudati működések összessége, azaz rengeteg kémiai reakció összessége. Ezeket, illetve ezek egymásra hatását vizsgálja a pszichológia.
"ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik?"
Gyönyörű meglátás. Pont ez nem áll érdekében az ezodiótáknak meg a kismillió vallásnak, mert ha meg tudnák fogalmazni, mi az, egyből kiderülne, hogy hazugság az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!