Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A lent leírtak, szerinted...

A lent leírtak, szerinted butaságok lennének?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel hogy rájöttünk mi a lélek, energia az emberben. Ugye az energia nem vész el, csak átalakul, így a lélek is. (am. ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik? :S)

Létezik vagy létezhet egyetemes energia? Erre mondhatnánk azt hogy Isten?(teremtő intelligencia*)

Kérlek ne lekezelő válaszokat írjatok nem igen vagyok otthon a tudományokban még sajnos,de nagyon érdekelnek ezek a témák! Előre is köszönöm!

2012. aug. 12. 21:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ozmium én is vallásos vagyok de nagyon érdekelnek a tudományok bár nem értek belőlük még sok mindent :)

Köszönöm a válaszokat és hogy nem lekezelően irtatok! :)

Vagyis akkor mi is a lélek szerintetek? Tudat? Az tovább élhet a halál után? S Ozmium írtad vallásos vagy, ezért merem feltenni neked ezt a kérdést:

azt nem értem hogy Isten(hiszem hogy Ő van) miért nem mutatja meg magát nekünk? Nem úgy értem hogy jelenjen meg vagy sétáljon ki a Tescoból, hanem miért nem mérhető? Esetleg látható belőle valamennyicske? :)

2012. aug. 13. 13:40
 12/15 Tom Benko ***** válasza:
74%
Az energia nem valami fizikai létező, butaság úgy beszélni róla. A lélek pedig, ha az agyi működések összeségeként hivatkozunk rá, akkor egy létező, vizsgált dolog. Ha a vallások homályos humbugját értjük alatta, akkor pedig egyszerűen annyira nem meghatározott dolog, hogy egyelőre nem tudjuk, hogy ténylegesen mit is kellene vizsgálni.
2012. aug. 13. 20:29
 13/15 A kérdező kommentje:
köszi a választ! :)
2012. aug. 13. 21:05
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

7#! lennél szíves Wiki nélkül definiélni nekem az energia fogalmát?

Energiája lenne neki, csak képtelen a használhatatlan, elhasználódott izomsejtek és a törékeny csontok miatt a maximum hatásfokot nyújtani

Válasz erre:

energia= anyag-

Az energiát előállítja a szervezetünk az elfogyasztott táplálékból.Ha ebben a folyamatban valami zavar támad,akkor nincs energia előállítása a szervezetnek.Tehát igaz a mondás,a halál a bélben kezdődik.

A mozgás, nyilván kopással és elhasználódással jár együtt,ez elkerülhetetlen.

Egyszerűen úgy kell elképzelni a testünket mint egy autót.Abba is tankol az ember,megy vele X ideig,majd elhasználódnak az alkatrészek és a szeméttelepen (autótemetőben) végzi a végén porrá rozsdásodva a földben,ami port más élőlények felszívnak magukkal majd táplálék gyanánt,amit pedig nem,az meg évmilliárdok múlva bekerül a föld olvadt magjába előbb utóbb és ott megújul majd.

Valami ilyesmi az emberi test is.

2012. aug. 13. 21:29
 15/15 Tom Benko ***** válasza:

Energia, mint fizikai létező, nincs. Ellenben rendkívüli módon segít leírni a világot, ezért használják igen sok helyen, és emiatt került úgy a szóhasználatba, mintha létező lenne.

A lélek pedig a tudati működések összessége, azaz rengeteg kémiai reakció összessége. Ezeket, illetve ezek egymásra hatását vizsgálja a pszichológia.

"ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik?"

Gyönyörű meglátás. Pont ez nem áll érdekében az ezodiótáknak meg a kismillió vallásnak, mert ha meg tudnák fogalmazni, mi az, egyből kiderülne, hogy hazugság az egész.

2012. aug. 14. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!