Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A lent leírtak, szerinted...

A lent leírtak, szerinted butaságok lennének?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel hogy rájöttünk mi a lélek, energia az emberben. Ugye az energia nem vész el, csak átalakul, így a lélek is. (am. ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik? :S)

Létezik vagy létezhet egyetemes energia? Erre mondhatnánk azt hogy Isten?(teremtő intelligencia*)

Kérlek ne lekezelő válaszokat írjatok nem igen vagyok otthon a tudományokban még sajnos,de nagyon érdekelnek ezek a témák! Előre is köszönöm!

2012. aug. 12. 21:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2%

A testedben lévő erőt (energiát) csak kölcsönbe kapod az univerzumból.Életed végén majd ezt az energiát vissza kell adnod,az univerzumnak.

A tested pedig egy kapszula, amivel végre tudod hajtani a gondolataidat és amivel képes vagy a túlélésre és ami valójában véd egy sokkal sérülékenyebb dolgot, a lelkedet.

De egyben a korlátod is.Egy börtön,ha úgy tetszik.

2012. aug. 12. 22:09
 2/15 anonim ***** válasza:
60%

Igen, butaságok.

A lélekről tudjuk, hogy micsoda, egy egész tudományág épül erre, a pszichológia. Nincs benne semmi "energia".

2012. aug. 12. 22:27
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Valóban, igazad van! Mind butaság!

Lélek nem létezik. Illetve nem létezik úgy ahogy azt mindenféle vallás tartja. Lélekként lehet felfogni a normál agyi tevékenységet. De akkor ezek szerint egy szöcskének is van lelke, sőt egy mobiltelefon is végez összetett dolgokat, milyen jogon lehet állítani, hogy neki nincs?

Ez az egész energiás cucc meg értelmetlen.

"am. ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik? :S"

Ez a kérdés ilyen kaliber: Ha nem tudjuk pontosan hány dioptriás Harry Potter szemüvege, akkor hogy mondhatjuk, hogy nem létezik?

A lélek, sőt az egész katolikus meg mindenféle vallás is csak elmélet. Pont annyira, mint Newton Gravitációs elmélete. A különbség az, hogy az övét kísérletekkel alá lehet támasztani, az előbbi meg nem tűnik egyébnek felkapott fantáziálásnál.

2012. aug. 12. 23:29
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Minden részed energia,minden energiából épül fel.Születésedkor kapsz egy bizonyos mennyiséget ami életed során szépen elfogy.Ezért van az,hogy a gyerekeknek sok az energiájuk (a testükhöz képest, ami pici),míg az öregeknek már fogytán,ezért gyengék és erőtlenek.
2012. aug. 12. 23:36
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

"A lélek, sőt az egész katolikus meg mindenféle vallás is csak elmélet. Pont annyira, mint Newton Gravitációs elmélete."

Pont nem. Ha tudományos dologhoz akarod hasonlítani, akkor még az elmélet is túl bizonyított ahhoz, hogy a hittételeket annak lehessen nyilvánítani.

2012. aug. 12. 23:45
 6/15 anonim ***** válasza:
42%

4! valóban igazad van, testünk minden grammja energia, és születésünk pillanatában egy akkora energiacsomaggal rendelkezünk, ami az egész Föld energiaigényét biztosítaná jópár évre, de ennek valószínűleg köze sincs ahhoz amit írtál.

A gyerekek azért olyan aktívak, mert genetikailag beléjük van kódolva a mozgás és a kíváncsiság, hogy minél több tapasztalatot és rutint szerezzenek. Az öregek pedig sajnos képtelen a nagy erőkifejtésre, mivel csontjaik szerkezete és izmaik minősége már képtelen rá. Semmi köze nincs az egésznek ahhoz a blalblához, amit írtál.

2012. aug. 12. 23:47
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
És mitől is képtelen az izma és a csontja ellátni a funkcióját ha nem attól,hogy a csont és az izom sincs már ellátva megfelelő energiával,mert fogy?:)
2012. aug. 12. 23:58
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

7#! lennél szíves Wiki nélkül definiélni nekem az energia fogalmát?

Energiája lenne neki, csak képtelen a használhatatlan, elhasználódott izomsejtek és a törékeny csontok miatt a maximum hatásfokot nyújtani

2012. aug. 13. 00:01
 9/15 anonim ***** válasza:
12%

Lehet értem a kérdést de remélem nem értem félre.

Szerintem úgy működik a dolog ahogy azt állítod.

Valamitől élni mozogni szaporodni kezdtek azok az anyagok kémiai részecskék amik megtalálhatók bárhol a világegyetemben. Ugyanezekből az anyagokból épülünk fel mi is emberek. És minden élőlény. Na de miért kezdett el élni? Mi bírta rá? Meg minek? miért? Mi oka volt rá?

Mért van az hogy élőből élőt lehet másolni szaporítani de élettelenből élőt nem lehet semmilyen technológiával létrehozni.

De ha az élő nem él többet miért nem él? Hová lesz az a dolog ami éltette? Na ne mondja már nekem senki hogy pszichológia meg anyám kínja ,mert ez nem válasz a kérdésre.

Akár az isteni teremtést akár a tudományos megközelítésből vesszük az alap szisztémát mindakettő úgy kezdődik ha figyeltek hogy LÉTRE JÖTT. csak az egyik az Ádám és Éva a máik verzióban az egysejtű..

A kérdést teszem fel. Mi az anyámból jött létre? kőből meg vízből?? Mert más nem igazán volt.

Ha azt mondod hülye vagyok akkor menj kalapáld a vizet és állíts nekem elő a semmiből legalább egy 1 sejtűt. :)

Szóval lehet valami ebben az isten és a teremtő inteligncia elméletben.

Szerintem az istent nem úgy kell elképzelni mint ahogy az a bibliában van. Inkább egy láthatatlan energia. olyasmi mint az elektromos áram vagy mágneses erő.

Lehet csak a kezdetekben volt. És mára csak reprodukcióval átadható ezen erő. Lehet most is körbevesz. Sose tudni. De valami értelmének csak kellett hogy legyen.

2012. aug. 13. 04:03
 10/15 Ozmium42 ***** válasza:
44%

Nem tudok mit mondani erre a kérdésre, annyira butaság, pedig vallásos vagyok :D

"Tételezzük fel hogy rájöttünk mi a lélek, energia az emberben."

Tételezzük fel, hogy energia. Az a baj, hogy az energiát réges-régen felfedeztük, és köze sincs ahhoz, amit léleknek nevezünk. De tegyük fel, hogy igen. Akkor a lélek műszerekkel mérhető.

"am. ha nem tudjuk pontosan hogy mi a lélek,hogy lehet azt mondani,hogy nem létezik?"

Úgy, hogy nincs bizonyíték a puszta létezésére. Nem megmagyarázhatatlan jelenségről van szó, hanem arról, hogy vitatják, hogy létezik-e a jelenség maga.

"Létezik vagy létezhet egyetemes energia?"

Nem értem ezt a kérdést. Energia létezik. Egyetemes-e? Szerintem igen, miért ne lenne az? Energiája mindennek van.

"Erre mondhatnánk azt hogy Isten?(teremtő intelligencia*) "

Nem, mivel az energia természetéből fakadóan nem intelligens, illetve Isten nem energia, hanem valami egészen más. Azt mondják, hogy ő lélek. Ha igaz lenne, hogy lélek=energia, akkor a következő probléma az, hogy Isten nem a teremtett világ része, hanem végtelenül meghaladja azt. A világ a teremtmény, nem lehet nagyobb, mint a teremtője.

A vallást, ami szerint Isten maga a világ, úgy hívják, hogy panteizmus.

2012. aug. 13. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!