Mennyi pontosan egy év hossza?
Figyelt kérdés
órára, percre pontosan!2012. aug. 7. 11:56
1/7 anonim válasza:
Elvileg
365 nap 5 óra 48 perc 59.2 másodperc, illetve
365 nap 5 óra 49 perc 37.5 másodperc között mozog.
Forrás:
3/7 dellfil válasza:
Nem túl egyszerű. Attól függ naptári, vagy csillagászati évről kérdezel. :)
De ha nagyon pontos értéket kérdezel, valószínű téged a csillagászati év érdekel. Inkább ide linkelem, úgy egyszerűbb, és pontosabb mint ha én magyarázkodnék. :D
Ez szerintem érdekes :D
És hogy néz ki?
dellfil
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:DÉs azt is leírnátok, szökőévbe mennyi?
2012. aug. 7. 14:06
5/7 anonim válasza:
Szökőévben a Föld ugyanannyi idő alatt kerüli meg a Napot, csak a naptárat korrigálják, hogy azokat az órákat, amiket 3 év alatt "elcsalnak", a negyedik évben visszakapjuk.
6/7 anonim válasza:
Az év hossza definíció szerint az az időtartam, amíg a Föld keringése során a pályája ugyanazon pontjára kerül (elméletileg, mert a gyakorlatban soha nem kerül a tér ugyanazon pontjára vissza). Ezt az időtartamot fentebb többen megadták. A köznapi életben az évet egész napokban mérjük, nyilvánvaló tehát, hogy amikor tört napokból összejön egy egész nap, annak a naptárban meg kell jelennie. Erre van egy algoritmus, amely kb. 3000 év alatt halmoz fel majd egy újabb napot. Ez az algoritmus a szökőévek sora (négy évenként plusz egy nap, de minden századik év mégsem szökőév).
7/7 anonim válasza:
6-ost kiegészítve minden 400. év megint szökőév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!