Amennyiben vízből szeretnék elektrolízissel előállítani H2 gázt, mivel tudom gyorsítani a a folyamatot?
Az elektródok fajtája olyan szempontból, hogy minél jobb vezető, annál kevesebb lesz az áramveszteség (inert elektród esetén).
Ezen kívül növeli a termelést:
- Az elektródtávolság csökkentése
- A közeg elektromos ellenállásának csökkentése (sózással csökkenthető a fajlagos ellenállás)
- A feszültség növelése
- A feszültségen keresztül az áramerősség növelése
- A hőmérséklet növelése (növeli a termelt gáz térfogatát)
- Az elektródok felületének növelése
- Az elektródok geometriája (minél nagyobb felület van átfedésben, annál jobb)
Köszönöm,
magyarán: létezik gondolom egy olyan kombináció, mely szerint a leggyorsabban lehet a legnagyobb mennyiségű hidrogént előállítani?
Melyik a legfontosabb tényező a felsoroltakból? Vannak gyakorlati tapasztalatok is?
Fontos lenne még számomra az az adat is, hogy hány kW/h energia szükséges pl. 1 liter víz bontásához a már ismert berendezések esetén?
Nem ismert semmi, csak csináltam egy felsorolást.
Lemezelektródokra annó csináltam egy szimulációt excelben:
Pirossal vannak szedve a megadandó paraméterek. A vesszős tagok akkor használandók, ha konstans áramerősség tartható pl. áramgenerátorral.
A saját kísérleteim bebizonyították, hogy a gerjesztő áram frekvenciájának változtatása nagyban befolyásolja, a bontási sebességet. 580 Hz körüli frekvencián, ugyanakkora mennyiségű víz, fele annyi idő alatt lebomlott.
Vigyázz! A kísérletet szabad ég alatt végezd, és kellő tudással.
Ha szükséges, felvilágosítalak: gal.mateo@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!