A Perendrev motor miért nem perpetuum mobile?
Figyelt kérdés
Tudom, h p.m. nem létezik, emiatt kíváncsi vagyok, hogy a Perendrev motor hol veszít energiát...2012. aug. 3. 22:36
1/4 anonim válasza:
Nem lehet,hogy az alkatrészek vesznek fel energiát hő formájában?
2/4 anonim válasza:
Egyáltalán működik? :D
Eddig csak fake-t láttam, meg azt, hogy meglökték és szép lassan megállt.
3/4 Shai-Hulud válasza:
Hol veszít energiát???
Tengelysúrlódással és közegellenállással. Ezek pedig csökkenthetőek, de teljesen sohasem lehet kiküszöbölni.
Örökmozgó akkor létezhetne, ha a mozgó szerkezet "valahonnan" legalább annyi energiát termelne, mint amennyi a mozgás közbeni energiavesztesége.
A perendev-motor semmilyen energiát nem termel, a mágnesek egymás előtt történő mozgatása BIZONYÍTHATÓAN nem termel energiát, akármilyen alakúak, vagy elhelyezésűek. Következésképpen a fellépő veszteségek miatt ez a "motor" is leáll.......
Pedro
4/4 anonim válasza:
Elnézve egy sematikus ábrát, ez csak akkor működhet, ha van legalább egy aktív elem benne, például egy állandóan mozgatott mágnes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!