A reflexet/reakciónk gyorsaságát lehet nullára vagy nullához közelire csökkenteni?
Figyelt kérdés
2012. júl. 30. 13:04
1/10 anonim válasza:
Természettudományban nem létezik 0 :D Egyébként meg attól függ, mihez képest, ha például évben méred a reakcióidődet, akkor eléggé nullához közeli, ha msec-ben, akkor nem, mikroszekundumban mégkevésbé
2/10 A kérdező kommentje:
látom idetévedt egy troll, várom mások válaszát.
2012. júl. 30. 13:33
3/10 anonim válasza:
Ebbe mi a trollkodás? Nyilván nem lesz nulla a reakcióidőd soha. Ha edzel rá, akkor viszont közelíted nullához, hiszen csökkented. Mi a kérdés ezen kívül?
4/10 anonim válasza:
sajnálom, de én is csak "trollkodni" tudok egy ilyen kérdésre: golyó a fejbe :)
5/10 anonim válasza:
...és ha el tud ugrani, akkor sikerült nullára csökkenteni. :D
6/10 anonim válasza:
jabocs, akkor félreértettem, 0 reakciót úgy vettem, hogy nincs reakció, nem azt, hogy 0 időegység alatt reagál.
7/10 anonim válasza:
Nem lehet 0-ra csökkenteni. Az ingerületek véges sebességgel terjednek, tehát ahhoz, hogy a reflexet kiváltó ingerület eljusson az agyba, kell valamennyi idő. Ott megszületik rá a válasz, ez is idő, majd az is idő, mire a válasz eljut a megfelelő végtaghoz. Annak a piszok végtagnak meg el kell mozdulnia, ez sem megy végtelenül kis idő alatt.
És nem kizárt, hogy az ingerület kialakulásához is idő kell, de azt nem tudom. Ha a 0-t célzod, akkor az sem lesz elhanyagolható. Viszont légy nyugodt: nincs olyan folyamat a természettudományban, ami 0 idő alatt, átmenet nélkül zajlana le.
8/10 anonim válasza:
Utolsó: te is troll vagy, hiszen uazt írtad le, mint én
9/10 /Anita_'94/ válasza:
Egy kis tetrodotoxinnal lényeges csökkenést lehetne elérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!