Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi eséllyel jöhet ki...

Mennyi eséllyel jöhet ki nagyapám roma származása a leendő gyerekeimen?

Figyelt kérdés

Apai nagyapám sajnos roma volt(amire nem vagyok büszke és nem is hangoztatom), a felesége fehér magyar, és apám sem néz ki romának, nagyon fehér bőre van és kék szeme; anyám részéről mindenki magyar, illetve nagymamám sváb. Rólam sem lehetne megmondani, hogy volt roma felmenőm, egész világos bőröm van, zöld szemem, és sötétszőke hajam.

Amennyiben a leendő férjem rendes fehér magyar lesz, mennyi eséllyel jöhetnek ki a roma vonások a gyerekeinken?

2012. júl. 29. 15:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha magyar férjed lesz akkor nagy rá az esély 75% feletti, hogy nem fog roma gyereked születni.
2012. júl. 29. 17:10
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem, hogy van-e rá esély(mert tudom, hogy lehetséges), hanem azt, hogy MENNYI. Legalábbis körülbelül, esetleg másnál is fordult-e elő ilyesmi.

Nem vagyok nagyapámra büszke, és nem elsősorban a roma származása miatt, hanem a viselkedése miatt. Bár lehet, hogy ennek a kettőnek köze van egymáshoz. Ezért sem szeretném, hogy hasonlítson rá majd a gyerekem, nem szeretném, ha rá emlékeztetne.

Mellesleg ismerek rendes romákat is, barátaim között is vannak. De sajnos ők-mármint a tisztességes romák- nagyon kevesen vannak. És illene már belátni az embereknek, hogy igenis van probléma velük.

9-es, miért is lennék én náci? Nem szidtam a romákat, egyszerűen csak nem szeretem a környezetemben tudni a romlott(és nagyobb) rétegét. Te vagy undorító.

10-es, köszönöm a kulturált választ(és a többi normális válaszolónak is). Persze, elsősorban nevelés kérdése, de valljuk be, az emberek nagy része, és én is, előítéletesek vagyunk, ha egy összetéveszthetetlenül cigány származású embert látunk.

2012. júl. 29. 17:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Én is félig roma vagyok, nekem édesanyám az, édesapám nem.

Barna a hajam és a szemem, viszont teljesen fehér a bőröm. Annyira, hogy állandóan azt hallgatom, hogy jesszus, mennyire le fogok égni a strandon, meg, hogy mi bajom lehet, hogy ennyire sápadt vagyok?

Annyit azért úgy tűnik, mégis örököltem, hogy a világos bőröm ellenére szinte sosem égek le, még akkor sem, ha nem használok naptejet. Ellenben nem is nagyon barnulok... Fehér maradok még nyáron is...

Na, hát ilyen is van.

2012. júl. 29. 17:20
 14/18 anonim válasza:
Igen,sajnos megvannak bélyegezve a "normális" romák.Akár mit is csinálnak bármennyire becsületesen élnek.szerencsére én a jobbik fajtához tartozom(apum részéről)de ne haragudj de totál úgy tetted fel a kérdést,mintha faj gyűlölő lennél.senki sem tehet arról h az ami.A gyerekeid,ha becsületre,és emberségre neveled őket,jó emberek lesznek.Mindegy milyen színű lesz a hajuk,szemük,stb...Szerintem meg még szebb is egy barna,vagy fekete hajú kis babuci,mint egy tejföl szőke.:)
2012. júl. 29. 17:29
 15/18 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem szándékoztam senkit sem megbántani. A becsületes romáknak meg külön tiszteletem(hangsúlyozom, én is ismerek ilyeneket), csak sajnos nincsenek elegen.
2012. júl. 29. 17:39
 16/18 anonim ***** válasza:
52%
Egy 0 vagy.A saját családodat próbálod megtagadni.
2012. júl. 29. 17:55
 17/18 A kérdező kommentje:

Miért lennék 0? Kérlek, fejtsd ki bővebben!

Miért tagadom meg a családomat? Éppen, hogy felvállaltam, kimondtam, hogy nagyapám cigány volt. És nem a rendes fajtából, sajnos.

2012. júl. 29. 18:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Állj össze valami hófehér bőrűvel és kisebb lesz az esély. :)
2012. júl. 29. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!