Mennyi eséllyel jöhet ki nagyapám roma származása a leendő gyerekeimen?
Apai nagyapám sajnos roma volt(amire nem vagyok büszke és nem is hangoztatom), a felesége fehér magyar, és apám sem néz ki romának, nagyon fehér bőre van és kék szeme; anyám részéről mindenki magyar, illetve nagymamám sváb. Rólam sem lehetne megmondani, hogy volt roma felmenőm, egész világos bőröm van, zöld szemem, és sötétszőke hajam.
Amennyiben a leendő férjem rendes fehér magyar lesz, mennyi eséllyel jöhetnek ki a roma vonások a gyerekeinken?
"rendes fehér magyar" - heh???? Bocsi, de ez szánalmas.
Amúgy kijöhet. Volt már olyan csoda is, hogy fehér házaspárnak fekete kisbabája született, mert - mint kiderült - felmenők között volt egy fekete. De nem nagyszülő, hanem sokkal feljebb.
Tehát kijöhet, de, hogy százalékban mekkora az esély rá, az passz. Szerintem nem valószínű.
Csak ne haragudj, de nem értem, miért számít ez? Meg pontosan azt sem értem, mire gondolsz? Hogy szőke, kék szemű gyereket szeretnél, és szegény merészelne sötét hajjal és barna szemmel születni, vagy mi??
Na légy szíves, ne forgasd ki a szavaimat. A rendes fehér magyart arra értettem, hogy egy normális, tipikus magyar, vagy egy fehér bőrű magyar, értve vagyok?
És igen, nekem számít, ha tetszik, ha nem. És nem feltétlenül szőke és kékszemű gyerekre gondoltam, én sem vagyok az. Ezekkel a jellemzőkkel azt akartam érzékeltetni, hogy a családom többi része nem roma.
Kijöhet, de nem hiszem, hogy ha valaki ránéz egyből azt fogja kérdezni, hogy "te, bocs, nincs a felmenőid között roma véletlenül?". Elég kicsi az esélye, hogy minden bélyegben roma etnikumra hajazzon.
De a válasz tudtában mit fogsz tenni? Most, hogy tudod, igenis van rá esély, hogy kijönnek a roma jellegek? Nem vállalsz gyereket? És ha a párod családjában szintén van(nak) roma felmenők? Akkor még nagyobb az esély. Azért ezt gondold át.
szerintem színbe jó lesz, vagy is nem lesz gond vele
de tulajdonságba?
Én azt hallottam, hogy bizonyos tulajdonságok akár a hetedik generációig előjöhetnek. Azzal együtt, ne félj attól, ha lesz egy gyönyörű fekete hajó, barna bőrű, fekete szemű kisbabád. Mindenki meg fogja csodálni, irigykedni fognak, hogy milyen szép és mivel nincs roma a szűk családi környezetedben, senkinek sem lesznek ilyen gondolatai.
Nekem legalábbis nem lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!