Az ember a majmoktól/majomembertől származik?
"Porból lettünk, porrá leszünk."
Mondd ez neked valamit?
Hát Te lehet hogy porból lettél, de engem a szüleim nemzettek.
Ha mond ez neked valamit...
Miller..
Érdekes, hogy a bibliaértelmezők időnként szó szerint értelmezik a Bibliát, időnként meg nem, mindig annak megfelelően, hogy mik az aktuális érdekeik.
Szóval a porból leszünk rész szerinted átvitt értelmű és antievolúciós jelentésű. Szerintem meg éppenséggel az emberi anyag örök körforgására utal: a test elbomlik, a növények felhasználják, a növényeket megesszük: ugyanaz az anyag (por) kering körbe és körbe, ki tudja, hogy testünk atomjai hányszor voltak már emberi test részei és hányszor lesznek azok halálunk után.
Szerintem a poroból lettünk, porrá leszünk rész pontosan erre utal, csak mindenki rosszul értelmezi, hiszen ha létezik Isten, és tényleg ő teremtett mindent (beleértve az evolúciót, ami ugyanolyan valóságos, mint az árapály), akkor nyilván tudnia kellett a körforgásról is. Arról nem tehet, hogy a sok hülye félremagyarázza a szavait.
Tehát az idézeted nem zárja ki az evolúciót, nem is arról szól.
Az elméletek legnagyobb haszna az, hogy számtalan lehetőséget biztosítanak új tudósok karrierjében a cáfolatok.
A majomtól származást általában mindenki elfogadja, még a nem bigott vallásos is.
De hogy is van ez azokkal a majmokkal? olyan jegyeik vannak, amik egy emberi magzaton nem fordulnak elő annak fejlődési fázisaiban. És ez már cáfoló tény. A majmoknak olyan jegyeui vannak, amiket az ember a fejlődése alatt vesztett el állítólag, csak ott a bibi, hogy az embernek erre még inkább szüsége lett volna életviteléből kifolyólag. Na most ezt felfedezték a JT-k és újabban ezzel érvelnek a teremtést bizonyítván. Ezért nem folytatom. ☺
„De hogy is van ez azokkal a majmokkal? olyan jegyeik vannak, amik egy emberi magzaton nem fordulnak elő annak fejlődési fázisaiban. És ez már cáfoló tény.”
Mitől is? Mert valaki valaha tanított valamit a Haeckel-törvényről? Ez egy 1880-ban megalkotott, jelentősen túlhaladott törvényszerűség, de MÉG EZ SEM állítja azt, hogy az ÖSSZES állomást meg kell ismételnie az egyednek. Az a helyzet, hogy a tudomány már rég nem ott tart, ahol a gimnáziumi tankönyvek, de ha már a gimnáziumi tankönyvek alapján vitázunk, akkor legalább az abban leírtakat pontosan kéne tudni, nem pedig úgy valahogy tessék-lássék.
Röviden: A Haeckel-törvényből NEM következik, hogy nekünk majomszerű(bb) stádiumokat kéne produkálnunk a fejlődésünk során, tehát semmi cáfoló tény nem létezik.
„A majmoknak olyan jegyeui vannak, amiket az ember a fejlődése alatt vesztett el állítólag, csak ott a bibi, hogy az embernek erre még inkább szüsége lett volna életviteléből kifolyólag.”
Hülyeség. Valaki kitalálta, hogy szükség lett volna rá, de nincs így. Miért lett volna szüksége?
„Lehet, hogy egy teljesen más fajtól eredünk, olyantól amelyik utódja a szemünk előtt van és éppen azért nem jut eszébe senkinek a kutatása.”
Hú de sejtelmes… részleteket?
De emberek, meg mernétek kérdőjelezni, hogy Isten teremtette az embert?
Akkor meg miről beszélünk?Le lehet pontozni, de ti is úgy érzitek, hogy Isten a mindenség teremtője, és ő teremtette az embert is.
Aki ezt meri tagadni, hát az szerintem ne is higgyen semmiben.
„Lehet, hogy egy teljesen más fajtól eredünk, olyantól amelyik utódja a szemünk előtt van és éppen azért nem jut eszébe senkinek a kutatása.”
Nem lehet.
Gondolhatod, hogy a tudósok a laborokban nem sz@rral gurigáznak naphosszat, hanem esetlegesen még a munkájukat is végzik, és kutatnak.Egyébiránt ha igazad lenne, akkor ezek az utódok mi lennénk, magunkat pedig szintén elgég rendesen kutatjuk.
"De emberek, meg mernétek kérdőjelezni, hogy Isten teremtette az embert?"
Igen. Ez itt a természettudomány rovat. Vallást hinteni menj át a vallás rovatba.
"Akkor meg miről beszélünk?Le lehet pontozni, de ti is úgy érzitek, hogy Isten a mindenség teremtője, és ő teremtette az embert is."
Én nem érzem így. Beszélj a magad nevében.
"Aki ezt meri tagadni, hát az szerintem ne is higgyen semmiben."
Mert a te hited felsőbbrendŰ? Te magad is felsőbbrendű vagy? Akkor menj a többi felsőbbrendű közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!