Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van a világegyetem "határán...

Mi van a világegyetem "határán" túl (többi lent)?

Figyelt kérdés
Ha rendelkezésünkre állna elég nagy sebesség, amivel el tudnánk jutni a látható világegyetem peremére (vagy akár már alapból ott lennénk), és feltételezzük, hogy el tudnánk hagyni annak gravitációs vonzását, akkor előbb-utóbb (ha a világegyetem aktuális tágulási sebességénél gyorsabban megyünk) elérjük "tér" szélét. Van erre valami elképzelés, hogy ott mi történne, ha tovább mennénk? Nyilván nincs mögötte semmi, de mi lenne? Mintha egy buborékot képzelnénk el, haladnánk tovább a peremén vagy megváltozna a sebesség- és egyéb dolgaink felfogása és fel sem tűnne, hogy ott vagyunk csak egy esetleges külső szemlélőnek?
2012. júl. 24. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én úgy képzelem el, hogy kilépsz és egy nagy vákumos sötétségbe tévedsz. Végülis ha nincs semmi a világegyetem után, és ha aztnézzük, hogy a semmi az egy nagy sötétség, akkor egy nagy sötétség van ott.
2012. júl. 24. 12:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen univerzális méretben először egyáltalán tisztába kéne tenni, mi is az a "hely", vagy "tér", meg a "van valami valahol".

Aztán jöhet a "mozog", "szűkül, tágul".

2012. júl. 24. 13:00
 13/20 anonim ***** válasza:

"egy nagy vákumos sötétségbe tévedsz"

Nagy tévedés: a vákuum az a mi terünk. A mi világunkon kívül nincsen még vákuum sem!

2012. júl. 24. 13:51
 14/20 anonim válasza:
0%

a vilagegyetem mindegy hogy tagul vagy szukul,a ketto ugyanaz

egy elmelet szerint galaxisunk nincs egyedul, galaxisunkat tobb galaxis hatarolja,ahol a ter es az ido nagyon eltero

a mi galaxisunkhoz kepest

a kerdesedre a valasz az,hogy viagegyetemunkon kivul uj vilagegyetemek vannak es azokon kivul is valaminek kell lennie,mert a vegtelen hataran is ott a vegtelen

2012. júl. 24. 15:27
 15/20 anonim ***** válasza:

"És végső soron az lesz, mint Kolombusszal, hogy elindulunk a Földtől mondjuk a Mars felé, haladunk egyenesen, és egyszer csak visszaérünk ide, mintha a Föld felszínén utaznánk."

Sőt az is lehet, hogy a tükörképünként térünk vissza!

2012. júl. 24. 21:18
 16/20 anonim ***** válasza:

mint ahogy az is, hogy nem térünk vissza :/

körbeértünk...

2012. júl. 24. 21:33
 17/20 anonim ***** válasza:

"egy elmelet szerint galaxisunk nincs egyedul, galaxisunkat tobb galaxis hatarolja,ahol a ter es az ido nagyon eltero"

Persze, hogy nincs egyedül a galaxisunk... Nem univerzumot akartál írni? ;)

2012. júl. 25. 02:25
 18/20 Etnevel009 válasza:
Én ezt hallottam:Több olyan univerzum létezik mint ez.Egy multiverzumban ami akkor lesz teljes ha ezek az univerzumok összeérnek.A világegyetem határát tehát nem tudjuk megvizsgálni, (a tudomány jelenlegi állása szerint)de a saját univerzumunk szélét már igen.A téridőkontinuum terjedési határa.A másik elképzelés szerint csak a mi univerzumunk létezik és ez egyszer össze fog sűrűsödni egyetlen egy pontba,ahol az anyag sűrűsége végtelen lesz.A 3. szerint a világegyetem a végtelenségig terjedni fog.Ebben az esetben az anyag elkezd felbomlani,és amikor az utolsó atommag felbomlik a tér és az idő is felbomlik.Egyetlen egy idézőjeles anyag fog létezni.Ez a sötét anyag,amiről még nagyon keveset tudunk.Tehát a világegyetem széle egy a fénynél is gyorsabban táguló falszerű képződmény.De ne vedd biztosra ezek nem a legeslegbiztosabb infók!Csak 12-éves vagyok és ezeket tudtam összeszedni mert az ilyen dolgok érdekelnek :)
2016. márc. 10. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:

#18, ezek bizony... nos... mindegyikben van egy kis igazság, de ahogy ideírtad, egyik sem igaz.

Ha érdekel a dolog, ennél sokkal alaposabban nézzél utána, mert ez így mind butaság.

A multiverzumról pedig annyit, hogy egyelőre még SEMMIT nem tudunk róla. CSAK elképzelések vannak.

2016. márc. 10. 16:05
 20/20 Etnevel009 válasza:
19-es.Igen,tudom,az még csak elmélet,rosszul fogalmaztam.Azóta sok dolgot olvastam és kicsit tisztább így.
2016. márc. 23. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!