Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Szaturnusz bolygó méretű...

A Szaturnusz bolygó méretű holdján, a Titánon van élet?

Figyelt kérdés
szerintetek van?

2012. júl. 24. 09:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Nincs rajta élet! :) Kizártnak tartom! :)

2012. júl. 24. 10:05
 2/14 A kérdező kommentje:
pedig elég fura hely a maga metántengereivel...
2012. júl. 24. 10:24
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen furának fura...de gondolj bele a metán egy gáz...hogy folyékony legyen ahhoz kb. -200°C kellene...az meg az élőlényeknek hideg :)
2012. júl. 24. 10:46
 4/14 A kérdező kommentje:
de lehet hogy csak a szén alapúaknak hideg, ha pl szilíciumból van, akkor nem
2012. júl. 24. 11:15
 5/14 anonim ***** válasza:

szerintem nincs

Sokkal logikusabb azt feltételezni, hogy nincs, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják.

Persze lehet jönni azzal, hogy iszonyatosan zord körülmények között is van élet a Földön.

De az nem ott alakult ki, hanem csak később alkalmazkodott hozzá.

Vagyis én nem hiszem, hogy a titáni zord környezetben képes lenne kialakulni az élet.

2012. júl. 24. 11:39
 6/14 anonim ***** válasza:

Szilícium alapú????? Nincs olyan DNS amiben Szilícium található.

Egy módosulást találtak, amikor a Foszfor(P) helyet Arzén(As) van. Szén helyett, meg nem lehet szilícium mert nem az utóbbi nehezen reagál az oxigénnel, csak. Akkora nyomás kéne hozzá amit egy élőlény nem bír ki. Hiába hasonló polimerláncokat alkotnak nem fog összejönni.

De nem néztél túl sok Transformerset? :D Vagy honnan jött ez a szilícium alapú élet ötleted? A tudósok többsége lehetetlennek tartja olvass csak utána.

[link]

2012. júl. 24. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:

"Egy módosulást találtak, amikor a Foszfor(P) helyet Arzén(As) van."

És azt is cáfolják már:

[link]

2012. júl. 24. 15:26
 8/14 anonim ***** válasza:
Igen néztem én is, hogy cáfolják, de ha az nem lehetséges akkor a szilícium pláne lehetetlen. :D Szerintem tekintsük lezártnak a földön kívűli életet! :D:D
2012. júl. 24. 16:07
 9/14 A kérdező kommentje:
hát földönkívüli élet tuti van szerintem a Galaxis több milliárdnyi földszerű bolygójának valamelyikén...
2012. júl. 24. 17:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Akkor kezd el kutatni. Ha van akkor biztos, hogy rendkívűl intelligens életforma lehet, mivel még nem létesítettek kapcsolatot az emberekkel! :D:D:D
2012. júl. 24. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!