Ha a DE-TTK biológia szakán kezdek el tanulni, van rá lehetőségem hogy átkerüljek a Fogorvosi karra?
És azt esetleg lehet tudni, hogy mik az átíratkozás feltételei?
Vagy pontszám alapján megy?
Van rá lehetőség, de szerintem jobban jársz, ha újra felvételizel jövőre fogorvosi szakra, és elkezded azt. Valamilyen távoli szinten rokon szak a kettő (tulajdonképpen a fogászat is biológia:-)), de annyi különbözeti vizsgát kéne tenned, hogy nem érné meg az egész. Vagy elvégzed a biológia szakot MSc-n humánbiológia (vagy orvosi biológia) szakirányon, és akkor foglalkozhatsz fogászati kutatással, ha ez a szíved csücske.
De ha gyakorló fogorvos szeretnél lenni, akkor kezdjed el azt a szakot, mert addig minek tanuljál ökológiát meg állatrendszertant a rengeteg különbözeti vizsga mellé, ami kell az átjelentkezéshez.
"A kérdező arra gondol, hogy ha felvették a 240-es ponthatárú biosz szakra, akkor a két szép szeméért mindenféle újrafelvételi nélkül átveszik-e a 200 ponttal magasabb ponthatárú fogorvosira :D"
Előző vagyok, ha így gondolja a kérdező, nem fog menni. Amikor én jártam egyetemre (a 2000-es évek elején), akkor legalább 2 félév után lehetett átjelentkezni másik szakra rokon szakok között (mert nyilván olyan nincs, hogy jogon kezdem az elsőt, de a másodikat már orvosin folytatom :-)).
Nem tudom, hogy azóta mennyit változtak a szabályok, de ha idén oda vettek fel, csak ott kezdhetsz, aztán később lesz lehetőség átjelentkezni. De szerintem nem érné meg, mint ahogy azt az előzőben leírtam.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. :)
(Egyébként annyi sütnivalóm talán van, hogy nem a két szép szememmel akarok bekerülni az orvosira...!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!