Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik a halálközeli élmény...

Létezik a halálközeli élmény és ha igen milyen?

Figyelt kérdés
2012. júl. 21. 20:22
 1/8 anonim válasza:
100%
Majdnem belefulladtam a habpartyn a medencébe:D Volt barátom mentett meg:):)
2012. júl. 21. 20:49
 2/8 Shai-Hulud ***** válasza:
59%

Attól függ, mennyire halálközeli?

Nekem itt a haláltól alig 20-60 évre rengeteg élményem van.

2012. júl. 21. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit tudok, hogy pár éve láttam egy statisztikát miszerint azon fiatalkorúak akiket újraélesztenek később igen magas százalékban lesznek öngyilkosok. Valamint nem minden ember tapasztal különös dolgokat.
2012. júl. 21. 23:17
 4/8 gromo ***** válasza:
84%

A különböző irodalmi források szerint az újraélesztett emberek ( gondolom, az ő beszámolójukat érted halálközeli élménynek) egy része, 20-30%-a számol be mindenféle fény, alagút, repülés, testenkívüiség - érzés stb dologról.

Ezzel szemben ami a saját tapasztalatom : 20 éve vagyok orvos, több száz sikeres újraélesztéssel a hátam mögött. Eddig még egy beteg sem számolt be közülük halálközeli élményről. A "mire emlékszik" kérdésre a válasz az volt mindig : Semmire. Elaludtam.

A fenti jelenségnek több magyarázata is lehet.

1. Hazudok. ( Nem, de ezt itt nem tudom bizonyítani)

2. A halálközeli élmény, mint olyan nem létezik, újságírói kacsa vagy tudatos félrevezetés az egész.

3. A halálközeli élmény az agyi hypoxia következménye, ami az újraélesztés miatt alakul ki, egyszerű hallucináció kategória. (ezt minden további nélkül el tudom fogadni, de azt még mindig nem értem, hogy a nagy számok törvénye alapján miért nem találkoztam még vele? )

2012. júl. 23. 22:59
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Miért ír, aki nem tud semmit erről???

Igen, létezik. Lehet már tudni az élettani alapjait, és elő is lehet idézni - életveszély nélkül is.

A működése pedig úgy néz ki, hogy oxigénhiányos állapotban az agy egyrészt olyan anyagokat termel (fájdalomcsillapító kábítószer), amelyek ilyen élményeket okozhatnak - másrészt a különféle szervek (pl. agy, szem) különböző módokon állnak ilyenkor le, és ezekből is lehet ilyen élmény.

Amúgy volt már a kérdés.

2012. júl. 24. 00:24
 6/8 anonim ***** válasza:
8%
Létezik,és érdekes hogy mennyi beszámolóban hallani ugyanazokról az élményekről.Úgy vélem az első 10percben mindenkivel ez fog történni,vagy nagyrészben hasonló élmények:halálodat követően pár percel látod a saját tested kívülről,látod amint próbálnak újraéleszteni/segíteni rajtad,már feltéve ha nem olyan környezetben halsz meg ahol senki nincs csak te.Hallod az összes ember gondolatát akik a fizikai tested közelében vannak,nem csak a gondolataikat hallod,TUDOD mit szeretne tenni holnap után,tudod milyen életet élt eddig stb.De nem tudsz közbeavatkozni,beszélni hozzájuk.Majd egy hatalmas fényes gömb,alagút jelen meg fölötted ami magába szippant,és csak száguldasz benne az alagút vége felé ahol 1közeli ismerősöd/rokonod vár(aki már korábban elhunyt.)Nevezzük most fénylénynek.Majd lepörgeti előtted az életed,és újralátod az eddigi életed minden pillanatát,nem csak látod újraátéled!Azt is amint most éppen olvasod ezt a választ.Majd 1olyan szeretetet irányít feléd amitől összecsuklasz,és elsírod magad!!Ez a szeretet!És visszaküld a földre,újraélesztenek,vagy 1újtestben újraszületsz,attól függ mi a feladatod még a földön.Érdekel a téma,sok tapasztalatról hallotam már,90%-ban megegyeznek az itt leírtakkal a beszámolók.Aki hisz benne hisz,aki nem az meg nem!
2012. okt. 29. 23:19
 7/8 anonim válasza:

Itt sokat olvashatsz róla:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. nov. 11. 00:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem létezik. Szerintem ez a halálközeli élmény olyan hogy ha mondjuk szívinfarktusba vagy akármibe "meghalsz" de újraélesztenek semmiről sem fogsz emlékezni, olyan ez szerintem mint amikor mélyen alszol akkor sem emlékszünk semmire persze ha nem álmodunk, csak mivel a belső szerveid nem haltak meg ezért ő felébreszt:D ha nem az óra vagy valaki vagy valami.:D
2013. jan. 31. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!