Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szociopatáknak tényleg...

A szociopatáknak tényleg magas, az IQ-juk?

Figyelt kérdés
2012. júl. 13. 19:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%
#10: Ahogy én olvastam, az elnevezésekről a szakmán belül sincs egyetértés, úgyhogy vitának igen is van helye.
2012. júl. 14. 22:04
 12/16 anonim válasza:
100%

Persze a kérdés nem a szociopata definiciója, hanem maga az intelligencia, ezért célszerűbb volna ezt definiálni.

Az a nagy helyzet, hogy nem olvastam a témában, ezért valami ismeretlen szervezet tárgyalássorozatának eredményeként megállapított tézisekre sem tudok hivatkozni, "pusztán" megoszthatom, én mit gondolok... :D

szóval, szerintem a szociopata lényege, hogy a szociális kérdésekre máshogy tekint, mint a nagy általánosság, illetve, bizonyos közösségekben speciális kompetenciával rendelkezik, pl nagy tömegeket is jól elirányít, megszervez. Szerintem pl Teréz anya is felfogható szociopatának, ezért ez nem feltétlen egy negatív kifejezés.

Az intelligencia sem jelent önmagában semmit, ha pl az illetőnek gátlásai vannak, akármilyen intelligens, az ég világon senki nem szerez róla tudomást, mert egyszerűen nem tudja kifejezni, vagy megértetni magát másokkal.

Azt hiszem, a magas intelligenciával rendelkező emberek képesek "alternatív" (mármint eltérő, más, vagy különleges) szempontokból nézni a világot, és ez az, ami arra készteti, hogyha ezzel a "mássággal" :) valahogy megbírkózik, annak eredményeképpen személyisége vagy pszichopata lesz, vagy szociopata, vagy valami másféle beregisztrált elmebetegség alá tartozó ember........

De egy tuti, hogy a zseniknek nagy az iq-juk. :D

Ismétlem, ezek pusztán elgondolások.

2012. júl. 15. 11:15
 13/16 BéLaci válasza:

"valami spektrum, ahol a pszichopata meg az autista között van az aspergeres"

Az autizmus maga spektrumbetegség.

2012. júl. 16. 07:51
 14/16 Lilla73 válasza:
0%
Na és! Mit érnek vele, ha magas az IQ-juk? Ha ezt arra használják, hogy a többieket manipulálják és kihasználják. Érzéketlen állatok.
2012. júl. 16. 10:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk sikeresebbek bármiben,mert csak magukat helyezik elötérbe.
2012. júl. 16. 10:47
 16/16 anonim válasza:
Igen.
2012. júl. 16. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!