Hogy csináljak békacsontvázat?
A legjobb, ha a vízzel együtt melegszik fel a csont. Nem kell sokáig főzni.
A kígyót kifekteted és a hasán hosszában felvágod. A bőrt/húst leszeded.
Megvolt a patkány? :)
A kígyó felboncolásához titokban kezdj hozzá. :) (Idehaza védettek. És gondolom nem Benőkét, a házi pitont akarod szétkapni. Mondjuk a békák is védettek, de kecskebékát lehet gyűjteni, ha jól tudom, vagy vásárolni.)
Azért a fertőtlenítésre ügyelj. Külön asztal, a csipeszek, ollók ázzanak Domestosban utána, alapos fertőtlenítős kézmosás. A kifőzésnél szintén alaposan fertőtleníteni kell a fazekat (szerintem nagyon büdös tud lenni).
A YouTube-on nincsenek boncolásos videók? Ott minden van, tényleg, gondolom még ez is (lehet, hogy csak angolul).
Megnéztem, van. "Snake anatomy", első találat, jónak tűnik.
Addig kell főzni, amíg szükséges. Ezt te fogod látni. Egy ismerősöm két órán át főzött egyszer koponyát, de nem tudom, mekkora állatról volt szó.
A kígyó bőre remekül lejön egyben, kis bemetszés körben, és utána le tudod húzni. Ha fellógatod a fejénél, és alatta a "nyaknál" metszed be, akkor talán egy rántással is lejön (legalábbis DK-Ázsiában így csinálják, NatGeo-n ezt láttam), de ehhez gyakorlat kell. Ha akad, segíts rá egy kis tomba bontással (olló nem éles végével).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!