Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az RNS honnet tudja, hogy...

Az RNS honnet tudja, hogy kell működnie? Mi szabályozza?

Figyelt kérdés
Olvastam egy ilyen vitát, hogy ezt nem értik. Mi lehet a válasz?

ma 17:37
 1/6 A kérdező kommentje:

*honnan

bocsi

ma 17:50
 2/6 sadam87 ***** válasza:
Kicsit ki tudnád fejteni? Hol olvastad a vitát? Milyen működésről van szó?
ma 19:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi. Remélem nem nyúltam bele mély filozófiai problémákba. Nem értek a biológiához. Szerintem az RNS a biokémiai molekulaszerkezetéből adódó folyamatokat végzi el ugymond tudatlanul. De mivel itt a videos mérnök ezt kifogásolta a videojában magyarázza. Én a hozzászólásoknál is megtaláltam. Ezzel a kérdéssel válaszolt valakinek. De nem értem

https://www.youtube.com/watch?v=GX1ON0G4KT4&lc=UgyVXJFHQ9rPN..

ma 20:29
 4/6 sadam87 ***** válasza:

1. Bocs, de nem fogom azért végig nézni egy 45 perces videót, hogy kitaláljam, mit is akarsz kérdezni.

2. Pláne, hogy a videó alatt feltünteti az illető a honlapját. Megnyitva "Prof. P.P. Garyaev" neve díszeleg rögtön, aki olyan áltudós (volt), hogy csak na. Ez alapján gyanús, hogy a videó sem épp tudományos. (A címadás s leírás is erre utal.)

Ha konkrét kérdésed van az RNS-el kapcsolatban, kérlek pontosan tedd fel! Ha meg a videót akarod reklámozni, kérlek ne itt tedd!

ma 20:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem akarok reklámozni semmit. A kérdésre válaszoltam. Igazából az a lényeg, hogy amit csinál az RNS azt honnan tudja hogy azt kell neki és nem mást csinál
ma 20:44
 6/6 sadam87 ***** válasza:

Kérlek, írd már le:

1. Milyen vitáról beszéltél, hol lehet ezt megtalálni?

2. Milyen működésére gondolsz az RNS-nek?

3. Ha már belinkelted ezt a videót, legalább azt elárulhatnád, melyik részén beszél az RNS-ekről a csávó.

Elég sokféle RNS van, és elég sokféle szerepük van ezeknek, általában arról beszélni, hogy hogyan látja el a szerepét elég nehéz.

Például ott van az mRNS. Ennek az a szerepe, hogy elviszi az információt a DNS-től a fehérjeszintézis helyére. Ezt elég egyszerűen csinálja. Az RNS a DNS alapján szintetizálódik, a nukleotidjainak a sorrendjét a DNS határozza meg. És ez a nukleotid sorrend maga az információ. Gondolom elég egyértelmű, hogy ehhez semmit nem kell "tudnia" az RNS-nek. De vannak más RNS-ek is, amiknek más a funkciójuk.

(Eleve elég nehezen értem, hogyan kell értelmezni azt, hogy egy molekula tud valamit. Egy molekula nem tud semmit olyan értelemben, hogy nincs agya, nincsenek céljai. Szóval nem nagyon értem mi a kérdés. Így meg elég nehéz rá válaszolni.)

ma 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!