Hol lehet UV lámpát venni?
Fluoreszkáló ásványokhoz kellene, azaz nekem olyanra lenne szükségem, amely UV-C hullámhosszon van. Ezek a pénzvizsgáló lámpák sajnos nem jók, nem a megfelelő hullámhosszon világítanak, próbáltam már többel is.
Ha valakinek van ötelete írjon, ilyen kis kézi lámpa kellene.
"Ne nézzél hülyegyereknek, egyetemen dolgoztam ilyenekkel"
De azt nem tudod, hol lehet kapni. Guglival sem. :DD
Hát, mivel arra már kaptál választ, és mivel az egyetemen úgy látszik feleslegesen mondták el a veszélyeket (ha egyáltalán),.... sok sikert! :DD
Igen, nem tudom hol kapni, mert nem ilyen ótvardrága, vagy asztal méretűt szerettem volna, de ezek szerint ilyen kicsi nincs is...
De képzeld elmondták a veszélyeket, sőt mértük is, hogy milyen mértékben termel ózont. Szerinted én ezt órákig használnám, hogy teletermeljem a szobát?
Max 20-30 másodperces intervallumokról lenne szó, jól szellőzött helyiségben, de beszélhetek is neked...
Mi -szintén egyetemen- dolgozunk UV-A, UV-C lámpákkal. Nagyon nem olcsók, de házilag is meg lehet csinálni.
Az UV-C-hez egy germicid lámpa kell amit lehet venni akár vaterán is. Ami nagyon fontos, hogy NE nézz bele, ha nézed, akkor is csak visszaverődő sugarak jussanak a szemedb és üvegablakon át, azon kevéssé megy át.
Vagy szerezz mellé egy védőszemcsit, az se drága annyira. -legalábbis egy szemműtétnél olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!