Kapszaicin gyakorlati oldása alkoholban (? )
a kpszaicin felelős a csípőspaprika erősségéért, a wikipédián azt olvastam, h alkoholokban (hideg vízben nem) oldódik.
az lenne a kérdésem, h egy kb 2dl (pohárnyi) híg etil alkoholos oldat (sör/bor) képes lenne e feloldani a szájüregben lévő kapszaicint
au, hát ez nem volt túlságosan hatásos módszer
még 1 kérdés: a töménység nem volt megfelelő, vagy nem 3-4 perc alatt oldódik fel a kapszaicin?
Igazából az eslő korty után marad alkohol a száj nyálkahártyáján, ami feloldja, tehát az első korty után elkezd oldódni, a következő pedig leöblíti. Nem kell hozzá 3-4 perc.
A töménységes dologgal nemtudom mire akarsz utalni. :)
arra, h egy megfelelő anyagmennyiségű etanol kéne, h az öszzes (nagyrészben az öszzes :D) kapszaicint feloldja, és ehhez szükséges a töménysége, de lehet, h ez nem függ össze (még nem tanultam mélyrehatóan fiz-kémet) illetve az is lehet, h az elfogyasztott paprikából származó kapszaicin kis mennyiségű alk. ban is feloldódik/nagymértékű a kapszaicin oldódása alk.ban
öö ezek közül meik lenne a helyes feltevés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!