Csak az emberi női egyedeknél van menstruáció? Ha igen, akkor hogyan alakult ki, és miért?
Ez nem a vallásos rovat, buta vallásos idézeteket nem kérünk - amúgy meg a Biblia szerint a szülés lett nehezebb, havi vérzésről nem szól.
A méhlepényes emlősök egy része menstruál. Ez attól függ, hogy a méh nyálkahártyája mennyire fejlődik a ciklus alatt. Annál a fajnál, ahol viszonylag keveset, ott a ciklus végén visszafejlődik. Ahol pedig sokat (mint pl. az emberféléknél) ott nem fejlődik vissza, hanem vérzéssel leválik.
...ja, és ez nincs azzal közvetlen kapcsolatban, hogy egy évben hány ciklus van.
Az, hogy az emberfélék egész évben képesek szaporodni, nem a havi vérzés miatt alakult ki. Inkább olyan oka lehet, hogy az ember ezt megengedheti magának (bár ősszel és tavasszal ő is aktívabb) - míg az állatok jó része a táplálék és a hőmérséklet miatt évszakhoz van kötve.
Köszönöm a válaszokat!
Pont a bibliások miatt tettem fel a kérdést, mert régebben mondták nekem, hogy csak az ember menstruál, és mert Isten ezt meg azt mondta. Persze nem hittem el, de nem tudtam mások is csinálják-e és ha igen, akkor miért. Egyébként az én Bibliám egy szót sem ír arról, hogy menstruációval büntette volna Isten Évát...csak a szülés fájdalmáról.
- Éva szörnyű bűn amit tettél ezért a véredel kel fizetned.
- Havonta lehet? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!