Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szénsavas ásványvíz hány...

Szénsavas ásványvíz hány fokon fagy meg?

Figyelt kérdés
Betettem egy kibontatlan ásványvizes palackot a mélyhűtőbe kb. 1 napra, de nem fagyott meg. Azt tudom, hogy a víz fagyáspontja csökken, ha a nyomás nő, gondolom ez volt az egyik ok, amiért nem fagyott meg. Ezenkívül a szénsav hogyan befolyásolja a fagyáspontot?
2012. jún. 20. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:
hát nem tom faterom este betette a 2lityiset és ott felejtette reggelre megfagyott
2012. jún. 20. 14:07
 2/5 Silber ***** válasza:

Nekem simán sikerült megfagyasztanom az ásványvizet sima egyszerű fagyasztóban. Tehát valahol 0 és -18°C között kell lennie. Mellesleg a víz fagyáspontja általában NŐ, ha a nyomás is NŐ (van anomália is bizonyos tartományban, de azt most mellőzzük).

[link]

Valószínűleg sokat volt nyitogatva a mélyhűtő, és ezért nem fagyott meg.

2012. jún. 20. 14:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Abban a bizonyos tartományban fordul elő a legtöbb háztartásban a víz. Az általad linkelt grafikonon is csökken a fagyáspont a hőmérséklettel 100 kPa-tól 209,9 MPa-ig. Igaz elhanyagolhatóan, de még mindig fennáll az a kérdés, hogy a CO2 hogyan befolyásolja a fagyást.

Majd kipróbálom még egyszer, talán sikerülni fog. Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 20. 15:32
 4/5 anonim ***** válasza:
0 °C-on.
2012. jún. 20. 18:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem, biztos nem 0°C-on.
2012. jún. 20. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!