Etológiában ez milyen viselkedés típus?
Figyelt kérdés
amikor tétel húzás előtt ideges a felelő, majd amikor kihúzta és elolvasta, megnyugszik, az arca is kisimul..
mi ennek a neve?
2012. jún. 13. 13:14
1/8 anonim válasza:
ez jó kérdés ,de én is ebben voltam amikor szint vizsgáztam :) bementem annyira ideges voltam,hogy azt hittem hánynom kell, kihúztam a tételt leültem elolvastam és amikor írtam le a papírra a vázlatot meg amit akarok mondani,akkor annyira megnyugodtam :) és mi közbe elmondtam,felolvastam a tételt (mármint a megoldást) akkor nyugodtan mondtam el a tanárnak ,mintha egy laza nap lett volna tét nélkül,tényleg nagyon furi volt :)
3/8 A kérdező kommentje:
úristen, ezt hogy nem tudhattam... szóbelin.. basszus :D
2012. jún. 13. 18:40
4/8 A kérdező kommentje:
bár nem vagyok benne biztos hogy a stressz lesz az.. hisz szerintem arra kíváncsi, hogy MIKOR megnyugszik, az milyen viselkedés típus, nem pedig hogy előtte milyen volt. mellesleg a stressz nem hiszem hogy annak számít. :)
szóval még jöhetnek válaszok!
2012. jún. 13. 18:45
5/8 anonim válasza:
A stressz megszűnése általában 6 perccel a kiváltó ok megszűnése után következik be. Ekkor a szomatikus idegrendszer bizonyos szimpatikus hatásai háttérbe szorulnak (és ennek hatására az adrenalin és noradrenalin termelés is csökken), így lelassul a szívverés, szűkülnek a pupillák, csökken az agy és az izomok oxigénellátása, és a szervezet újra visszatér nyugalmi állapotba.
6/8 anonim válasza:
Szerintem a stressz utáni állapotot fel lehet fogni a stressz ingerek és a stressz állapot hiányának.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, de ETOLÓGIÁBAN hogy hívják ezt a megnyugvást. Ez volt a szóbelimen a feladat.
2012. jún. 13. 23:28
8/8 A kérdező kommentje:
mellesleg a szomatikus idegrendszernek nincs köze ehhez, az a vegetatív lesz :D
2012. jún. 13. 23:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!