Milyen viselkedés az, hogy a kutya "nyalogat"? Például a lábamat vagy az arcomat.
Figyelt kérdés
Tudom, hogy bután hangzik de kíváncsi vagyok, hogy milyen etológiai dolog áll ezen viselkedés hátterébe.2012. ápr. 29. 10:05
1/2 anonim válasza:
Ha a lábadat, akkor van ott egy seb, és szeretné begyógyítani. Vagy hasonlóan beteg ízlése van, mint nagybátyám kuytájának, ami azért nyalogatta a térdemet, mert Baba szappannal fürödtem, és imádta az ízét.
De lehet simán üdvözlés is. Köszönt és jelzi, hogy még mindig imád, te vagy a főnök, ő pedig a falka kiváló tagja. (Nem feltétlenül ételkérésre vonatkozik ez, de azt hiszem, abból alakult ki.)
2/2 anonim válasza:
A szeretetét fejezi ki vele, a fajtársait is akkor nyalogatják, ha gondoskodnak róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!