Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan jegyezzem meg a fizika...

Hogyan jegyezzem meg a fizika tananyagot?

Figyelt kérdés

Nemsokára a "Munka, energia" témakörből írunk témazárót. Nem tűnik olyan nehéznek a tananyag, mégis folyton keverem a képleteket, a szabályokat, egyszerűen nem tudom megjegyezni!

Valami jó módszer esetleg?

Ha ezt a dolgozatot is elrontom, akkor sanszos, hogy meg fogok bukni.:c

2012. máj. 14. 18:16
 1/3 anonim válasza:
100%
Talán ha felírod a képleteket egy papírra, és ott rendszerezni is tudod. Meg akkor szerintem az összefüggéseket is fel tudod fedezni, ha minden képlet egy helyen van. Én legalábbis így tanultam meg.
2012. máj. 14. 18:42
 2/3 anonim válasza:
100%
Nagyon egyszerű! A képleteket csak úgy tudod megtanulni,ha használod őket.Oldd meg egymás után sokszor ugyanazt a feladatot amit órán levezettetek,ha elakadsz,akkor kicsit lesel,addig csinálod amig nem megy magadtól teljesen,majd ha megy magadtól is,akkor jöhet egy másik példa.Ez tuti módszer.És egy jó tanács, ha megkérdi a fizikatanár dolgozatban,hogy mi az a munka,akkor felejtsd el az F*s-t(erő*elmozdulás),mert gyűlölik!(egyetemen azonnali 1es jár érte).A pontos definíció 1 sor,és hidd el h sokra értékeli a tanár!Ha érdekel leírom.
2012. máj. 14. 21:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Oldj meg minnél több példát, akár többször is, hogy rutint szerezz.

Ezenkívül a mértékegységeket jól jegyezd meg, hogy mit miben mérünk.

Képleteket bemagolni nem érdemes, megjegyezni őket úgy tudod hogy vagy átlátod őket (sok feladatmegoldás által) vagy levezetni tudod, ha mindkettő, az a legjobb.

Viszont ha egyiket sem tudod, mint ahogy most sem (a pontos definíciókhoz szükséges matematikai ismeretekkel nem rendelkezel, feladatot pedig nagyon keveset oldottál meg), akkor még mindíg ott vannak a mértékegységek.

Ha rájössz, hogy melyik mértékegységet melyik másikkal kell összeszorozni, vagy elosztani, stb. akkor ez alapján a képletet is ki tudod találni.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fizikában egy végeredmény nem ér semmit mértékegység nélkül.

Viszont fordítva más a helyzet; Ha tudod a mértékegységet az már fél megoldás.

2012. máj. 15. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!