Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » B=100T homogén mágneses...

B=100T homogén mágneses indukciós térben két párhuzamos vezetőre merőlegesen mozgatunk 10 cm vezetőt egy v=72km/h áll. sebességgel. A vezetőpárt 10 "OHM" zárja. Mekkora: az indukált feszültség, az áram és a húzó erő?

Figyelt kérdés

Mekkora a t=20s alatt végzett mechanikus és elektromos munka?

Mekkora a hatásfok?

2012. máj. 10. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Képletekbe behelyettesítesz, nehogy már ne menjen.
2012. máj. 10. 20:10
 2/4 Nightek válasza:

Szóval először ki kell számítani az indukált feszültséget, ehhez át kell váltani a 10 cm-t=0,1m és a 72km/h-t=20m/s. Az indukált feszültség nagysága U=Bvl mivel merőleges a mágneses tér a sebesség irányára így U=0,1m x 20 m/s x 100T=200 V. Az áramot megkapjuk egy Ohm törvényből I=U/R=200V/10 ohm= 20 A. A húzóerő F=BxIxl=100T x 0,1m x 20A=200N. Az elektromos munka W=UxIxt=200V x 20A x 20s=80000J.

Namost a másik kérdést én nem teljesen értem, ha az összes mechanikai munka kell akkor az zérus mivel a test egyenletesen mozog a testre ható erők eredője zérus tehát a két erő azonos nagyságú de ellentétes előjelű, így a két munka összege zérus tehát a testen végzett összes mechanikai munka zérus. Viszont ha a húzóerő munkája kell akkor ki kell számítani az s-t amit megkapsz a s=v x t összfüggésből ami 400 m. A húzóerő munkája W=F x s =200N x 400 m = 80000 J Namármost akkor a hatásfok elvileg 1 mert az a mechanikai és az elektromos munka hányadosa. Remélem jól írtam le ennyit tudtam tenni :)

2012. máj. 15. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:

"ha az összes mechanikai munka kell akkor az zérus mivel a test egyenletesen mozog a testre ható erők eredője zérus tehát a két erő azonos nagyságú de ellentétes előjelű, így a két munka összege zérus tehát a testen végzett összes mechanikai munka zérus."

Ez a mondatod hülyeség, egyébként a többi jó.

2012. máj. 15. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Megjegyzés a 100T azért eléggé sok, főleg stacionárius mezőben... tudtommal a Guinnes rekord 35T
2012. máj. 22. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!