Most tanuljuk az elektromágneses indukciót fizikából, de nem egészen értem. Hogyha pl.a tekercs felé közelítem a mágnes északi pólusát,akkor a tekercs belsejében milyen pólus alakul ki? El tudná nekem valaki magyarázni?:)
Az elektromágneses indukció nem ezt jelenti. Azt jelenti egyszerűen leírva, hogy egy áramot vezetni képes vezetőben változó mágneses mező hatására feszültség indukálódik - magyarul áram kezd folyni benne. Legalábbi a potenciálkülönbségek miatt így tűnik.
Pl a generátor úgy működik, hogy a tekercsre van kötve a fogyasztó és a tekercs belsejében forgatnak egy mágnest - a forgó mágnes által keltett változó mágneses tér a tekercsben áramot indukál, amit a fogyasztó fel tud venni.
Ja bocs..azonos pólussal közelítettél, lényeg hogy a térerő iránya ellenkező irányú.
2012. máj. 1. 23:02
8/9 anonim válasza:
Mindig azonos, mert nem akarja engedni, hogy beletedd :) Tehát ha északival közelítesz, akkor északi, ha pedig ki szeretnéd húzni és a déli van kifelé, akkor déli lesz, ha jól tudom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!