Emelt biológia érettségire érdemes a követelmények alapján készülni, vagy egyszerűen nézzek át mindent a könyvekben? Már nincs sok idő addig :S
Az írásbelire való készülés esetén a legjobb a töménytelen feladatmegoldás.
Szóbelire úgy készüljél, hogy lapozd át a követelményeket és amiről nem tudsz kapásból pár percet beszélni, lapozd át és írd ki a kulcsszavakat.
Először köszi, hogy írtatok!:)
Jajj, dehogy most kezdek el készülni, csak eddig nem figyeltem a követelményeket, hanem tanultam mindent!:)
A feladatsorokkal hamarosan végzek, csinálgatok külön könyvekből teszteket, ábrákat, szövegelemzéseket, meg eszéket is.
Ezen kívül ismételem az elméletet, meg a követelményeket átolvasom, mi az amit kihagytam.
De most a követelmények a szóbelire vonatkoznak akkor? Mert akkor az írásbeli utáni időszakra hagynám!
íííjjj... én októbertől áprilisig jártam előkészítőre, amire folyamatosan készülGETtem, ott oldottam jó sok feladatot is, de úgy istenigazában soha nem feküdtem neki a dolognak.
Az előke végén írt próbaérettségim ezért sajnos csak 74%-os lett, pedig nem volt túl agyzsibbasztó :(
Mindezt miért mondom?
Hogy biztosítsam együttérzésemről azokat az esetleg idetévedő sorstársaimat, akik szintén most hétvégén kezdtek hozzá az átfogó ismétléshez :D
Nem vagytok egyedül xS
Nincsenek nemzeti parkok?! Glory Hallelujah!
Végre valami jó hír :D
(na igen, én se vagyok szakértője a követelményrendszernek, csak az előkészítős jegyzeteimet, a Mozaikokat, a tizedikes Oláh Zsuzsát, meg a Mándics-Molnárt nyomatom orrba-szájba xS)
idézek az emelt szintű biológia érettségi követelményrendszeréből:"Térképen ismerje fel hazánk nemzeti
parkjait. Ismertesse a lakóhelyéhez
legközelebb fekvő nemzeti parkot, ennek
fontosabb értékeit."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!