A mágnes miért nem veszti el mágneses tulajdonságát soha? Miért őrzi meg energiáját? Ez nem mond ellent az energiamegmaradás elvének?
Elveszti, évezredek múlva...
A lényegen nem változtat.
Nem, nem olyan.
Egy ferromágneses anyag felmágnesezéséhez energiát kell befektetni. Mikor ezzel a mágnessel valamit tovább mágnesezel, akkor az átadott "mágneses energia" mértékével csökken az eredeti mágnesed remanens mágnesessége. Az energia nincs ingyen, és ez a mágnesre is igaz.
Mikor a mágnes vonz egy vasdarabot, akkor erő keletkezik közöttük. Az erő fenntartásához ÖNMAGÁBAN nincs szükség energiára, hiszen nincs munkavégzés - az csak akkor van, ha az erő hatására elmozdulás is történik. Ebben az esetben viszont a mágnes energiája csökken, éppen annyival, amennyi energia a vas elmozdításához kellett.
Ha most a vasat eltávolítod a mágnestől, akkor a mágnes vonzóerejével szemben munkát kell végezned, azaz energiát kell befektetni. Ez az energia ismét növelni fogja a mágnes erejét.
És ez persze örökmozgó lenne, hacsak nem lennének itt is (mint mindenütt) veszteségek...
Pedro
Jézusatyám...
Legalább fizika órán figyeltél volna, mielőtt fröcsögni kezdesz...
Én konkrétan arra céloztam, hogy amikor egy mágnessel egy nem mágneses fémet felmágnesezünk, azaz összedörzsöljük őket, az is olyan benyomást kelt, mintha a mágnes saját mágneses energiája egy részét kölcsönözné a másik fémnek. Ezzel azonban saját mágnesessége semmivel sem csökken.
Szerintem egy elektromágneses forgó motor esetében a kinyert elektromos energia többletet az éter feldúsulása biztosítja, ami a mágneses erőtér és a forgás együttes hatásának a következménye.
A gravitáció terjedése is az éter létezését támasztja alá, mint ahogy a mágneses energia is az éterben terjed. Nem?
>Hiszen az energia nem tud terjedni vívőközeg nélkül.
-Ez körbenforgó érvelés. HA feltesszük, hogy nem tud, akkor kell léteznie éternek, mert különben a Nap energiája hogy jutna el idáig.
A forgó motorból kinyerhető energiánál nem világos, mire gondolsz. Dinamóra, generátorra? Azokat tekerni kell. Mint ahogy a felmágnesezéshez is munkát kell végezni, mint említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!