Hogyan ragadhat össze szétválaszthatatlanul két teljesen közönséges mágnes?
Vannak ugye ezek a mágnes-darabkákból álló, alapvetően karkötőnek szánt láncok: a karja köré tekeri az ember, a mágnesek összetapadnak, és megtartják a láncot a kezeden, de lévén csak egyszerű, gyenge kis mágnesek, könnyen szét is választhatóak, így bármikor le is tudod venni a láncot.
Ehhez képest nemrégiben a feleségem csak úgy tudta lefejteni a karjáról az ilyen elven működő karkötőjét, hogy elvágta a mágneseket láncba fűző damilt, mivel két mágnesdarab úgy összeragadt, hogy én sem tudtam szétszedni őket még úgy sem, hogy megpróbáltam valami éket verni közéjük.
Ez mitől lehetséges, mi ennek a magyarázata?
(Az biztosan tudható, hogy nem lettek leöntve semmivel, semmibe nem lett belenyúlva velük, se semmi ilyesmi - annál is inkább, hogy ugye az egész lánc ilyen mágnesdarabkákból áll, de a többi továbbra is könnyen szétválasztható volt, mint rendesen, csak ez a bizonyos két darab, ez tapadt össze teljesen.)
Szóval ez mitől lehet, mi ennek az oka? És hogy lehet szétszedni őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!