Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy van ez a Melamin-mal?

Hogy van ez a Melamin-mal?

Figyelt kérdés

Hogy van ez a Melamin-mal?

Vettem egy bababögrét. Rá van írva, hogy Melamin az anyaga. Akkor most ez hogy van? Ha tápszerbe kerül, meghalhatnak tőle csecsemők, de ha belekeverik műanyagba és formára öntik, akkor ihatnak belőle?

Nem értem? Vigyem vissza?

2009. jún. 16. 20:17
 1/2 anonim ***** válasza:
A helyedben biztos ami biztos alapon visszavinném.Valamelyik karácsony előtt a Fogyasztó Védelem sok műanyag játékot leszedetett a polcról,mert mérgező anyag volt benne.Azt nem tudom,hogy az melamin volt-e,csak azt,hogy zöme kínai árú volt.
2009. jún. 16. 21:02
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A melamin egy műanyag alapanyag, ami polimerként, megformázva, elkészülve már nem mérgező és nem mosódik be az ételbe-italba. Ugyanúgy, mint mondjuk a sztirolt sem egészséges megenni, de a polisztirol műanyag táltól semmi bajod nem lesz, a világvégéig nyalogathatnád.

Kínában a botrányt az váltotta ki, hogy a mérgező melamin ALAPANYAGOT hozzákeverték az állati (pl tehén) takarmányhoz, majd az állaton keresztül belekerült a tejbe, majd onnan a tejporba, végül a gyerekételekbe. Később keverték közvetlenül a tejbe is, mert így a tej bizonyos teszteken jobb minőségűnek tűnt, így a kínai paraszt jobb áron tudta eladni.

Olyan nagy mennyiség került bele, hogy a gyerekekre ez komoly veszélyt jelenetett, felnőttek esetében bár nem egészséges, de nagyon sokat kell belőle enni, hogy bajunk legyen tőle.

Szóval ne dobd ki a melamin bögrédet.

2009. jún. 16. 23:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!