Szerintetek 2012-ben valóban világvége lesz?
Anyám naptára (ilyen falinaptár) minden évben véget ér pontosan dec 31-én.
Anyám nagyok okos nő, szóval valószínűleg minden év végén világvége volt és lesz.
A 01:43-asnak.Köszi a linket,nagyon király zene.Eddig még nem hallottam róluk,de tetszett.
A többiekkel,akik meg lehülyéztek közlöm,hogy nem vagyok az.
Erre a kérdésre két "nagyon okos" válaszadó fajta létezik, ahogy eddig láttam (nyílván én sem vagyok tökéletes). Az eggyik aki valóban komolyan veszi ezt az irdatlat ökörséget, mintha egy 5 éves óvodás lenne aki fél a mumustól a sötétben de annak rest utánna nézni valójában mi ennek a hiresztelésnek az alapja.
A másik a kocsmastílusu agyonművelt: "höhö há ha lesz akkor jól leiszom magam azé előtte" vagy "hö ez baromság".
Az igazság az hogy az egész a maja naptáron alapul, mely állítólag a mi Gergely naptárunknál is pontosabb. A maja naptár egy 2000 ezer éves ciklus végét jelzi (tehát már több ilyen "világvége" is volt) de NEM VILÁGVÉGÉT. Ezt asztrológusok emlegetik többek között a vízöntő korszakának eljövetelével és még sokan sok mindent csatolnak hozzá, de a lényege hogy eggyik korszakból átlépünk a másikba. Hogy ennek mi lesz a jelentősége nem tudni, de világvége nem lesz. Dióhéjban ennyit és érdemes lenne a debil, paranoiás amcsi katasztrófa filmek helyett inkább ezeknek tudományosan utánna néznie mindenkinek.
http://www.youtube.com/watch?v=xwBqxbia7S4&feature=g-all-u&c..
Ajánlom figyelmedbe :)
Már vagy 20000 világvégét túléltünk
Starsky86,
A Gergely-naptár minden év december 31. elér egy ciklus végére, mégsem változik meg a világ minden évben.
Ha én most kitalálom a Galaktikus-naptárat, ahol egy ciklus kb 250 millió év, akkor minden Tejútrendszer központja körül megtett fordulat baromira megváltoztatja az emberiséget?
Az jó, mert az én naptáram szerint holnapután teszünk meg egy teljes kört. Azt mondod, baromság? Képzeld el, az én naptáram pont azt a pontot jelölte ki kezdőpontnak, ahová a naprendszer holnapután fog érni. Tehát figyelj, mert át fogunk folyni egy magasabb vízszintre! :D
Utolsó előttinek!
Pont hogy nem a "nagy tudósok" állítják ezt, minden csillagászatban szakértő ember megmondja hogy ez egy alaptalan parasztvakítás. Ezt az egészet a sikerhajhász globális média és kiégett, narkófüggő, unatkozó ezoterikus hókusz-pókuszokkal foglalkozó emberkék fejéből pattant ki. Sajnos az emberek nagy része az utóbbiak álláspontját osztja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!