Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Képes lesz az ember a túlélésre?

Képes lesz az ember a túlélésre?

Figyelt kérdés
Szerintetek meddig maradhat fenn az emberi faj? Életünk a Földön fog múlni, vagy módunkban áll majd máshogy megoldani a túlélést, egy másik bolygóval vagy akár ma elképzelhetetlen úton. Pl. űrvárosokban, vagy ilyesmi. Az eddig a Földön létezett fajok 99%-a kipusztult. Meddig leszünk benne az 1%-ban?
2012. márc. 28. 00:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
A valóság az,hogy ha még vagy 25 éven belül lenne egy globális katasztrófa,nagy valózsínűséggel majdnem kipusztulna az emberiség,teljesen biztosan nem fog,azért okosabb,mint a dinoszauruszok.Az űrbázis meg a marskolóniák csak a sci-fikben léteznek,nagyon messze vannak még attól,több évtizedes fejlesztés áll még előttük,szal abban senki ne nagyon reménykedjen szerintem hogy a vég óráján elviszi innen vmi űrhajó,és boldogan fog élni a gamma-quadránsban.
2012. márc. 28. 06:20
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az emberiség tudása régen nagyobb, mint amit egyvalaki meg tud tanulni. Mit csinálunk? Más-más emberek mást tudást sajátítanak el, számítógép, adattárolók stb. Mellé pedig két kegyelemdöfés:

1, rablógazdaságban élünk, túlszaporodunk, kifogyunk az energiahordozókból, fából, fémekből stb.

2, egyre inkább terjed a fogyasztói tásadalom, hatlamas pazarlás, a legyártott cikkeknek egyetlen célja, hogy záros határidőn belül tönkremenjen, tehát alapvetően használhatatlan.

Namost ugye előbb-utóbb a rendszer összeomlik a rablógazdaság miatt, vagy gyorsan, pl globális katasztrófa miatt, vagy lassabban, az emberek éheznek, majd fellázadnak stb, de végül drasztikusan fog csökkeni az egyedszámunk. Mivel a tudásunk nagyrésze "emberekben" és hosszútávon életképtelen tározókon van, rögtön el is veszett. Amúgy se túl használható mondjuk, "hogyan kell számítógépet gyártani", ha nincs áram, nincs gyár, és éppen az éhalál szélén van a túlélő. Márpedig fapálcikákkal nem lehet űrhajót vezetni...

2012. márc. 28. 08:27
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem is kell űrhajót vezetni,én csak azt nem értem,egyáltalán hogy gondolják egyesek,hogy bármiféle joguk van elhagyni ezt a bolygót,és az egész annyira képtelenség.Állatok vagyunk,Nagyon okos állatok.Ennyi.Tulajdonképpen delfinek,vagy sertések,csak magasabb szinten.Nem kell itt semmiféle elméleteket gyártani arra,hogy az ember igy meg ugy különleges.Egyszerűen csak idióta.Egy önpusztító beteg faj.
2012. márc. 28. 09:47
 4/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egy nagy ostobaság az a gondolat,hogy ha nem lesz élet a Földön akkor megyek a Holdra ,Marsra....stb lakni,mert ott vettem telket.Ugyanis ha nincs levegő akkor hogyan vesz másodpercről másodpercre levegőt.És mit a víz.De ahol nincs ott élet sincs
2012. márc. 28. 10:31
 5/20 anonim ***** válasza:
57%

"Az eddig a Földön létezett fajok 99%-a kipusztult."

Nem mind pusztult ki, hanem megváltoztak, átalakultak, alkalmazkodtak a változó környezethez (evolúció).

Mivel az ember elég jól alkalmazkodik, ezért még egy globális katasztrófa esetén is kicsi a valószínűsége, hogy nem maradjanak életben párezren. Azok majd újrakezdik az őskorszaktól.

Akkor pusztulna ki mindenki, ha minden más élőlény is kipusztulna és nem maradna ehető szerves anyag. Bizonyos esetekben ez is bekövetkezhet, például pár komolyabb atombombától, vagy ha a hőmérséklet 40-50fok fölé menne.

2012. márc. 28. 10:48
 6/20 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az ember max pár száz éven belül kiírtja önmagát. De legalább is, a következő századfordulón már SOKKAL kevesebben leszünk.

A gazdasági rendszer alapvetően hibás (fenttarthatatlan, folyamatos növekedésre épít, egy maroknyi csoport érdekeit szolgálja csak), a nyersanyagokat pazaroljuk, az energiát pazaroljuk, az újrahasznosítás aránya nagyon alacsony. Szennyezzük a vizet, a földet, a levegőt. Mindez egyetlen, önmagában értéktelen fogalomért: a pénzért...

Még maximum 2-300 év és nem lesz se tiszta ivóvíz, se elegendő terület a növénytermesztésre, se megfelelő tudás, amivel megoldható lenne a helyzet (idiocracy c. film jól példázza). Tartok tőle, hogy csak akkor fog az ember feleszmélni, mikor már túl késő lesz. Mikor már kivágta az összes fát, levadászta az utolsó vadat és kifogta az utolsó halat, rá fog jönni, hogy a pénz nem ehető!

2012. márc. 28. 11:07
 7/20 anonim válasza:

Pár millió év múlva a Föld mindenképp elpusztul meg az egész Naprendszer, addigra vagy találunk egy életre alkalmas bolygót, vagy átalakítunk egyet lakhatóvá (elméletben ez nagyon egyszerű, annyi idő alatt meg lehet már gyakorlatban sem lesz olyan nehéz).

Persze hogy addig nem-e lesz valami egyéb ok, ami miatt az emberiség szar helyzetbe kerül (pl. túlnépesedés, 10 év múlva simán lesznek 15 milliárdan a bolygón, akkor csak 1 millió év múlva már sehogy sem lesz hely a bolygón) azt nem tudni.

Meg ha tényleg el kéne költözni másik galaxisba, akkor csak a leggazdagabbak mehetnének, max 500 millióan, lehet sokat mondok, ki tudja az elég-e.

2012. márc. 28. 11:10
 8/20 anonim ***** válasza:
82%

Valaki előzőleg írta, hogy a népesség csökkenésével egy rakat infó elveszik. Ez szerintem nem igaz. A maják kipusztultak, a sumérok eltűntek de írásos emlékeik fennmaradtak. Igaz az is, hogy ők kőre és agyagra írtak, sokan mondják, hogy a CD, DVD még annyit sem bír, mint a videókazetta. Ez igaz is de a lényeg azon van, hogy az információ elképesztően könnyen sokszorosíthatóvá vált, a valóban fontos tudásanyag, ma már számos helyen megtalálható és mobilinternet segítségével szinte bárhol elérhető.

Egy példa: csak az internet segítségével valószínűleg képes lennék egy távirányítású helikoptert építeni, pedig akkora egy lúzer vagyok, hogy az nem igaz.

2012. márc. 28. 11:58
 9/20 A kérdező kommentje:

1: Most épp nem is az én sorsom érdekel, hanem az emberiségé.

2: Tetszik amiket írtál, én is gondolkoztam azon, hogy a technológia és a birtokolt tudás mennyire függ az egyedek számától. Napjainkban a változatos fogyasztási igények nagy létszámot követelnek. De hátha ez változni fog, a jövőről ne mai módszerekkel gondolkozz, a jövőben akár agyimplantátumok is elképzelhetők. És minél több dologhoz ért egy ember, annál kevesebbre van szükség a szint fenntartásához.

3: Ki dönti azt el, hogy mihez van jogunk? Persze okos állatok vagyunk, ezt én is így gondolom, csak az a baj hogy ennyire a rossz oldalát látod az emberi természetnek, miközben a legösszetettebb létforma a Földön és szerintem csodálatos.

4: Képzelj el egy olyan rendszert, ami adott számú atomokból (felfoghatatlanul sok) energia segítségével bármilyen anyagot képes előállítani. Lehetetlen? Ha az ókorban, ami Csak 2000 éve volt, előjössz a számítógép gondolatával, még inkább lehetetlennek tűnik a megvalósítás. Kérdés az, hogy előbb öl meg, vagy ment meg minket saját tudományunk.

5: De igen, kihaltak. Amit a radikális éghajlatváltozásról írsz az nem rossz, szerintem érdemes lenne már most egy önellátó földalatti rendszert kialakítanunk, ahol átvészelhetünk legalább pár évtizedet. Lehet, hogy több száz év múlva készülne el, de nem árt idejében elkezdeni.

2012. márc. 28. 14:50
 10/20 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig ,nem fog kipusztulni az emberiség még jó darabig..Abban viszont biztos vagyok, hogy a normális értékrendre egy rettenetesen nagy kudarc után jövünk csak rá..Pl 3. világ háború vagy atomháború után..El kéne már jutnunk oda, hogy felfogjuk ...egy bolygónk van.

Nem mondom, hogy annyira nagyon, de kezdünk rájönni mit is kéne tennünk pl feron gáz betiltása, környezetvédelem, újrahasznosítás, megújuló energiaforrások, kibocsájtható szennyező anyag korlátozás, hibridek stb..

elindultunk egy jó irányba, vagyis inkább úgy nevezném, hogy néhány ember elért egy bizonyos értelmi szintet[ csak sajnos az a bizonyos vezető réteg nem engedi kibontakozni őket..lásd. réges-rég mehetnének már az autók, vízzel és egyéb környezetbarát anyagokkal] ahol nem egy vacok papírdarab a legfontosabb..

2012. márc. 28. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!