Miért jó azzal riogatni az embereket hogy világvége lesz ilyen katasztrófák jönnek meg olyan katasztrófák jönnek?
most pontosan mire gondolsz? 2012? Globális felmelegedés? Armageddon?
Az okok különböznek:
-Armageddon vallási eredetű, és tulajdonképpen arra ösztönzi az embereket, hogy éljék életüket minél becsületesebben, és ne ártsanak senkinek.
-Globális felmelegedéssel azért riogatnak, mert hátha lesz aki megijed és komolyan veszi a környezetvédelmet.
-2012. tulajdonképpen csak egy túl népszerűvé vált történelmi érdekesség. Senki se mondta, hogy vegyük komolyan.
Talán mert van tudományos valóságalapjuk.A napkitörés pl. teljesen logikus:
-a nap most olyan ciklusban van amikor napfoltok alakulnak ki és ezek a naphurkok alapjai.Ha sok a naphurok az arra utal,hogy sok az ionizált részecske a nap belső régióiban,ami napkitörést idézhet elő.
A többi vagy a valláson vagy más elvi kérdéseken alapulhat,de soknak tudományos magyarázata van.
Vidiripi
Nos javíts ki ha tévednék de 911 óta kis túlzással mindig van valami katasztrófa a világban.
Nem biztos hogy riogatás akar az lenni lehet hogy figyelmeztetésnek szánják. Persze biztos van olyan is aki csak szórakozik.
Viszont néhány ami megtörtént: 911 ,"Katrina" ,madárinfluenza ,Japán cunami ,Haiti földrengés ,árvizek , vulkánkitörés a légi forgalomnak katasztrófa volt.
Meg lehetne sorolni. S mind ez belesűrítve bő egy évtizedbe. Volt másik ilyen "intenzív" időszak a történelem folyamán? Tanultam történelmet de én nem tudom hogy volt e ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!