Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha sokan összeülnének, tudósok...

Ha sokan összeülnének, tudósok, biológusok és orvosok, esetleg nem tudnák megfejteni az örök élet titkát?

Figyelt kérdés
Nem akarok meghalni, örökké szeretnék élni, és azt akarom, hogy a szüleim se haljanak meg soha! Ezért eljátszadoztam a gondolattal, hogy nem lehetne megpróbálni megfejteni az örök élet titkát? Ha meg se próbáljuk megfejteni, nem fog sikerülni, viszont ha próbálkoznánk sikerülhet. Nem lenne, jó ha most találnák fel, most 2012-ben amikor mi élünk?
2012. márc. 8. 21:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

"Itt ülünk már lassan 200 éve, de még csak részeredményeink vannak."

Remélem másnak is leesett, nagyon nevettem rajta.

2012. márc. 9. 10:15
 12/28 anonim ***** válasza:
94%
Nem lenne jó örökké élni. Értelmetlenné válna az egész élet, csak egy nagy punnyadás lenne az egész. Képzeld el, semmi sem lenne sürgős, minden ráérne (pl. mikor kérjek bocsánatot, ha megbántottam valakit?), semmi sem hajtaná ez embert, hogy haladjon a dolgaival, alkosson, gyarapítsa a világot. A halál nagyon fontos vonatkoztatási pont az ember életében. Szerintem inkább foglalkozz egy kicsit a halál kérdésével, gondolkodj el rajta... Ez nekem is sokat segített. Szerintem a halálunk éppoly fontos és jó dolog az életünkben, mint a születésünk. Persze nem mindegy, hogy milyen életet élünk a halálunkig. Annak, aki csak elfecsérli az életét, borzalmasan félelmetes a halál (és általában ilyenekből lesznek a buszon-villamoson állandóan zsörtölődő, mindenért beszóló öregasszonyok!). Martin Heidegger, 20. századi német filozófus sokat ír a halálról, pl. a Lét és idő című művében, bár ez nem egyszerű olvasmány. Igyekezz megtalálni a halál szépségét és értelmét (és ezt komolyan gondolom)!
2012. márc. 9. 12:43
 13/28 anonim ***** válasza:
89%
a halál szépségét!?a halál szépségét?ezt most komolyan mondod?egy normális egészséges ember szerintem nem lát semmi szépet a halálban!legalább is én nem én félek tőle teljesen megrémiszt az a tudat,hogy majd valamikor(reméllem sok 100 év múlva:)!) egyszerűen megszűnök létezni!az agy alapvetően a életre van beállítva aki lát szépet a halálban ott azzal valami nincs rendben már bocs!
2012. márc. 10. 10:04
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van, az életre vagyunk beállítva. Én sem arról beszéltem, hogy várom a halálom, és érzékileg tartom szépnek. Inkább valami filozofikus szépségről beszéltem...
2012. márc. 10. 10:06
 15/28 anonim ***** válasza:
a halál szépségét én csak egy esetben látom (vagyis inkább elfogadhatónak tartom hiszen mi szép van abban ha valaki pl szenved) ha megváltásról van szó!én most jelenleg az életemet tartom a legnagyobb kincsnek a világon(biztos ez majd változni fog ha gyerekeim születnek stb. hiszen akkor átrendeződik az a bizonyos értékrend)a legjobb dolog ami megtörténhet egy emberrel az pont a születése!szerintem!aztán hogy utána mi van azt már mindenki maga irányítja
2012. márc. 10. 10:22
 16/28 Shai-Hulud ***** válasza:
77%

A halál az élet része. Attól nem elválasztható. Persze, sokaknak tetszene az örök élet, de én a magam részéről egyáltalán nem tartom egy hű de borzalmas dolognak, hogy a világ nélkülem létezik tovább. Hiszen létezett az előttem is...

Természetesen az egyénnek a saját élete a legfontosabb, és senki nem szeretne meghalni, azaz mindenki inkább elkerülné a halált magát. Hiszen még elképzelni sem tudjuk, annyira ismeretlen és furcsa dolog.

Milyen lesz maga a folyamat? Mit is fogok érezni, látni, tapasztalni? Azaz milyen érzés lesz meghalni???

És mi is lesz "utána"? Milyen lesz halottnak lenni? Mit fogok érezni, mikor már nem érzek semmit? Hogyan élem meg azt, hogy nem élek?

Nagyon furcsa kérdések, melyekkel nem tudunk mit kezdeni. Már maga a kérdés is olyan.... fura. Hiszen tudom én jól, hogy már semmit nem fogok érezni, de ezt nem tudom elképzelni - hiszen egész életemben MINDIG IS éreztem valamit, gondoltam valamire, azaz léteztem.

Érdekesnek tartom, hogy idős emberek sokkal kevésbé tartják borzasztónak a halált. Mintha ők már valahogy megbarátkoztak volna a gondolattal.

Biológiai szinten pedig az új életnek szükségszerű feltétele az elöregedő szervezetek elmúlása. Hiszen ha ez nem lenne, előbb-utóbb elfogynának azok az építőanyagok, melyekből a születendő új szervezetek felépülnek, növekszenek. A természet körforgásához alapvetően szükséges a születés is, és az elmúlás is.

Pedro

2012. márc. 10. 10:32
 17/28 anonim ***** válasza:
értem én hogy ez a természetes,hogy ha megszülettünk akkor meg is kell halni!csak valahogy nehéz ezt elfogadni!hogy milyen lehet a halál maga én úgy gondolom olyan lesz mint születésem előtt nem érzek majd semmit nem tudok semmit nem fogok létezni!és pont ez az ami számomra ijesztő mennyi jó dolognak nem leszek részese ugyanúgy mint ahogy születésem előtt sem voltam!pont ezért kell az életet kihasználni a végletekig ha már csak ilyen keveset kapunk belőle!(mondom ezt 21 évesen)ha 50-60 éves leszek lehet én is majd megbékélek a halállal hiszen addigra annyi mindent megfogok élni jót,rosszat hogy majd azt mondom igen éltem! elég volt belőle most már jöhet a halál!de most így 21 évesen csak arra tudok gondolni,hogy örökké tudnék élni!remélem most már jobban átlátod azt hogy,hogy és mért gondolkodok úgy ahogy!
2012. márc. 10. 11:07
 18/28 A kérdező kommentje:
Születésem előtt sem éreztem semmit, halálom után sem fogok érezni semmit. Csak addig érzek valamit amíg élek. Nagy dolognak tartom azt, hogy élek.
2012. márc. 10. 20:00
 19/28 anonim ***** válasza:
21%

"A halál az élet része. Attól nem elválasztható."

"Biológiai szinten pedig az új életnek szükségszerű feltétele az elöregedő szervezetek elmúlása. Hiszen ha ez nem lenne, előbb-utóbb elfogynának azok az építőanyagok, melyekből a születendő új szervezetek felépülnek"

Ez mindkettő nagy butaság.

Az első élőlények (és még jó ideig) elvileg örök életűek voltak. Nem volt beléjük kódolva a halál, mint a mostaniakba. A halál az életközösségeket szolgálja, viszonylag új dolog az élet keletkezéséhez képest, és először a fejlettebb egysejtűekben jelent meg (és emiatt tudtak kialakulni a többsejtű életközösségek).

Az új élethez pedig nem szükségszerű a régi elmúlása, hiszen egy élőlényben az anyagok folyamatosan cserélődnek, és egy virágzó faj élő tömege folyamatosan növekszik.

2012. márc. 11. 21:51
 20/28 anonim ***** válasza:
61%

"Az első élőlények (és még jó ideig) elvileg örök életűek voltak. Nem volt beléjük kódolva a halál, mint a mostaniakba."

Ez nagy butaság, pont az ellenkezője igaz. Az első élőlények igen kevés ideig éltek, olyannira hogy csak napokig, annyit se.

Nézd meg pl. a rovarokat, azok a mai napig nem élnek túl sokat.

A hosszú élethez összetett szervezet szükséges.

2012. márc. 11. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!