Mi a különbség a denaturáció és a koaguláció között? Melyik a rosszabb?
Figyelt kérdés
2012. márc. 1. 13:33
2/8 anonim válasza:
A koagulacio tudtommal kicsapodast jelent, ami egfajta denaturacio. De nem minen denaturacio kicsapodas. (mint a rovar/bogar)
3/8 anonim válasza:
A denaturáció az ha egy fehérje elveszti a biológiai aktivitásához szükséges alakját. A koaguláció az amikor véglegesen.
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!
2012. márc. 2. 07:19
5/8 anonim válasza:
Koaguláció: kolloidoldat részecskéinek
kicsapódása, megalvadása -
7/8 anonim válasza:
a koaguláció azt jelenti, hogy a diszpergált anyag elveszíti az ion vagy hidrátburkát amibe diszpergált
például a tükörtojás sütése
a kolloid rendszerből elpárolog a víz a diszpergált fehérjék fehérjék kicsapódnak, vagy konkrétan a fehérjékre vonatkozóan denaturálódnak
a koaguált fehérjék össze vissza gabalyodnak, ezért a folyamat nem reverzibilis
ha mondjuk vízben elkevert homokot kiszárítunk és újra vizet öntünk hozzá az reverzibilis
8/8 anonim válasza:
mondjuk inkább csak a diszpergált anyag kicsapódását jelenti, mert pl a koagulációs nekrózis során a savas pH okozza a fehérjék kicsapódását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!