Tényleg lehet vízzel autót és egyéb holmit hajtani? Lent a link
Tudom mit beszéltem, és azt is írtam, hogy nem lehet egyenlőre össze hozni. De egyenlőre csak ez az egy elképzelés van arra, hogy a vízből energiát nyerjünk ki egy autó hajtásához.
Egyébként a 7. osztályos fizikán már rég túl vagyok és nem volt nehéz...
Nem érted még mindig...
A magfúziónak a világon semmi köze a VÍZHEZ. Ha meg is oldják a technológiát akkor sem víz lesz a kiindulási alap valószínűleg hanem a deutérium.
@9: Amit keversz: A vízből kapott hidrogént katalitikusan el lehet égetni, és így elektromos energiát nyerni. Ez a tüzelőanyag-cella. Tanulmányautók már készülnek, de jelenleg a hidrogén előállítása rohadtul drága, nem éri meg egyszerűen. (Emlékeim szerint valami hatvanszoros effektív üzemanyagára van egy gépkocsiban.)
A hidrogénmagokból héliumot előállító folyamat a magfúzió, ezt egyelőre tartósan nem sikerült előállítani, de egy kísérleti berendezés már épül Franciaországban. Viszont hogy ez valaha is beépíthető legyen egy járműbe... Hát, enyhén szólva is kétséges.
A kérdés linkjében említett faszi viszont egy harmadik dologról beszél, ami viszont teljes, totális baromság, csak a sok tudatlan beszopja, mint kisboci az anyatejet.
Akkor tévedtem, elnézést kérek a leírt hülyeségekért...:)
De nem baj, most már ezt is tudom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!