Reakcióhő számítás?
Figyelt kérdés
Al2(SO4)3 x 12H2O(sz) = Al2(SO4)3 + 12 H2O (g)
képződéshők:
Al2(SO4)3=-3222
H2O(g)=-242
A megoldás: -67KJ/mol de nekem sehogy nem jön ki ennyi, meg nemértem, hogy számoljam a H2O(SZ)-nél 0-nak kell venni a képződéshőt?
2012. febr. 15. 11:47
1/4 Cuprum válasza:
Kéne a H2O(sz)-nek is a képződéshője, anélkül nem tudod kiszámolni a reakcióhőt, 0-nak nem veheted
Szóval szeritnem ez így nem megoldható..
2/4 A kérdező kommentje:
igen tudom, épp ez a baj, hogy ilyen nincs is legalább is én nemtaláltam sehol, viszont valahogy biztos megoldható ha megoldókulcs ír megoldást, persze lvezetést nem.pf.
2012. febr. 17. 20:31
3/4 Ozmium42 válasza:
Nekem -318 kJ jön ki. Ez kristályvízképződés az én értelmezésem szerint. Tehát úgy néz ki, hogy A = B + C, B és C képződéshője van megadva, és A-t kell kiszámolni. Tehát jó, ami meg van adva, de a megadott eredményt azt nem tudtam kiügyeskedni. Vagy az adatok rosszak, vagy a megoldás.
4/4 A kérdező kommentje:
már megtaláltam a hibát, az Al2(SO4)3 x 12H2O(sz)-nek külön képződéshője van így együtt: -6059 így már rendesen kijön, köszönöm a segítséget!
2012. febr. 18. 21:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!