Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az időgép feltalálása mikor...

Az időgép feltalálása mikor következik be, szerinted?

Figyelt kérdés
Pontosítanám a kérdést, az ember mikor fog a múltba, vagy jövőbe utazni először mondjuk 1 másodpercnél többet? Az én tippem 25 év.
2012. febr. 13. 21:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Már párszor felvetődött ez az ütődött téma. Nincs időgép és nem is lesz! Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy letétbe helyeztem egy közjegyzőnél 1 millió forintot. Ezt szépen a szokásos helyeken meg is hirdettem igaz a letéti idő lejárta után, azzal a kikötéssel, hogy bárki, aki érte jön a jövőből, az megkapja.

Mit mondjak, az történt, amire számítottam senki se jött a pénzért...

És ez nem véletlen. Pont és vége. Nincs időgép és nem is lesz soha, akármilyen pici "szeletét" ismerjük a világunknak :P

2012. febr. 14. 11:21
 12/25 anonim ***** válasza:

Buta vagy és még bizonyítani is akarod ezt.

25 év múlva is ugyan ez a szar lesz, mint most, csak más színben.

Egyébként részecskét sikerült már ELŐRE "küldeni az időben" néhány nanosec.-ra. De az sem egészen időugrás volt.

Amúgy hlye vagy.

2012. febr. 14. 13:26
 13/25 A kérdező kommentje:
Ha rajtatok múlna, tisztelet a kivételnek, soha sem lenne időgép, csak egymást hülyéznétek. Kösz hogy mondjátok, hülye vagyok, buta vagyok, ti meg nagyon okosak és büszkék lehettek magatokra. Én nem emelkedem fel csökött agyammal arra a szintre, hogy azt hülyézzem, aki tőlem különböző véleményen van.
2012. febr. 14. 16:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok, amik nem "vélemény" kérdései.
2012. febr. 14. 17:06
 15/25 anonim ***** válasza:
Ez éppen olyan, mint hogy mikor fogunk berepülni egy fekete lyukba. SOHA. A tudománynak is vannak korlátai, és nem értem miért érint téged ennyire érzékenyen az, hogy a tudománynak vannak korlátai. Lesz egy pont, amin felül már nem fogunk tudni hova fejlődni, ezt el kell fogadni és kész.
2012. febr. 14. 18:41
 16/25 A kérdező kommentje:
Engem nem érint érzékenyen, komolyan nem értelek titeket. Lehülyéztek, én mindig normálisan, higgadtan válaszolok erre az egyik kitalálja hogy érzékenyen érint! Már annyit röhögök ezen az egészen, hogy magasról lesz@rom az időgépet. Sok marha... :D
2012. febr. 14. 22:23
 17/25 anonim ***** válasza:

12. hozzászóló vagyok

1.: 25 éven belül ugyan az a szar lesz, mint most csak némi módosításokkal és újításokkal

2.: Ha ne adj Isten, mégis lesz ilyen, akkor honnan a fszból tudjuk, hogy mikor?

2012. febr. 14. 23:18
 18/25 anonim válasza:
Ami azt illeti elméletileg már ma is lehetséges a múltba való utazás. A speciális relatitvitás elmélete alapján, ha megközelíted a fénysebességet akkor a környezetedhez képest visszamész az időben, mivel a te órád lassabban jár.Viszont te ugyanannyinak érzékeled az időegységeket.A jövőbe pedig folyamatosan utazol :D Amúgy ezeket nem értem meg akik ennyire hitetlenek ezzel kapcsolatban. Mintha nem lett volna már elég dolog a múltban ami azt bizonyítja, hogy a földtől elrugaszkodott feltevések idővel megállhatják a helyüket. Elég ha csak Verne Gyula 'jóslatait' említem.
2013. jún. 14. 14:49
 19/25 anonim ***** válasza:

Verne "jóslatai" olyan tudományos tényekre épültek, amiket az ő korában már több száz éve ismertek, vagy akkoriban fedeztek fel, tehát ő nem jósolt semmi rendkívülit, főleg nem olyat, ami minden akkori tudományos ismeretnek ellentmondott. (Bár sok részlet tekintetében nagy butaságokat írt, amiket akkor már rég tudnia kellett volna, pl. nem sokat konyított az akkor már tökéletesen ismert mechanikai alapelvekhez).

Az ő jóslatai kb olyanok, mintha valaki ma megjósolná, hogy 100 év múlva minden tévé 3 dimenziós lesz szemüveg nélkül is, a bőrünk alá ültetett chipekkel fogunk fizetni, és 200 évig fogunk élni.

Érdekes módon viszont egyetlen régi író sem jósolt meg olyan dolgokat, amik tényleg megvalósultak, pl. tévé, benzinmotor, számítógép és internet.

2013. jún. 15. 02:44
 20/25 kerdezo.123 ***** válasza:

Na gyermekeim egy kis fejtágítás!

Kérdező most figyelj, csupán 4 évet kellett várnod a "kielégítő" válaszra.

Szóval menjünk sorjában.

A Jövőbe utazás lehetséges, ezt a föld légkörében repkedő repülőgépekkel igazolták. A gépeken elhelyezett és a Földi megfigyelőnél hagyott atomóra eltért egymástól. A leszállt pilóták a ha nem is túl távoli, de a jövőbe érkeztek. Az Általános relatvitáselmélet óta tudjuk, hogy minden relatív, azaz igen is számít a megfigyelő helyzete. (Most senki ne merje kétségbe vonni az ált.rel. hihetőségét, mert aki ezt teszi az súlyos értelmi fogyatékosságban szenved. 1. Ha nem értesz hozzá az nem baj, de ne vond kétségbe. 2.Az ált.rel minden jóslatát bizonyították, logikailag is rendben van.) Szóval ha nagyon gyorsan haladsz, ha nagy gravitációs térerősségben vagy, akkor a te órád lassulni fog egy olyan személy órájához képest, ami pl a Földön található. ill. ha felnézel a csillagokra akkor egyértelműen a múltat látod, hisz tudunk olyan csillagokról, amelyek már több ezer éve felrobbantak, de a fényét még mindig észleljük, hisz a fénynek is időre van szüksége, hogy eljusson a földre. Valamint az Interstellar című film megjelenése óta egész kézenfekvő, hogy hogyan is lehet a jövőbe utazni(a filmet ugyancsak nem illik kétségbe vonni...Kip Thorne odatette magát.)

Múltba utazás:

Na ez a kényesebb téma. De miért ne lenne lehetséges.

pl. képzeljük el, hogy a mi idősíkunkkal párhuzamosan létezik több is, mely az összes lehetőséget, végkimenetelt magába foglalja. Van egy idősík, amiben megírom ezt a választ...egy másikban nem...és így tovább. Nos ha a múltba utazol nem feltétlen kell magaddal vinned az időgépet...mondván elképzelésünk sincs egy időgépről. Lehet csak téged juttat vissza. Szóval visszajuttat téged 1939-be és megölöd Hitlert. Frankó...de az én idősíkom nem változott...erre nincs hatással. De létrehoztál egy új idősíkot, ahol a végkimenetelt megváltoztattad. Mi van akkor ha meg akarod gátolni a megszületésed? mondjuk megölöd a szüleid. hmmm igazából semmi. Mert kicsi az esélye, hogy te születtél volna meg, szerelmük gyümölcseként. Mivel több millió versenyző volt még ott a tarsolyban és mivel te ott már létezel így nem születhetsz meg. Szval valaki más életét törölted ki. Viszont ha mondjuk olyan korszakba mész, ahol élsz, pl 2012 akkor csak simán átveszed a helyed. Azt az idősíkot akkor hozod létre így nem is fogsz önmagaddal találkozni. Persze az itteni idősík megmarad és a tested is itt marad, így megvan az energiaegyensúly. Csak az itt maradt test élettelen lesz.

Köszöntem.

2016. nov. 8. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!