Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az a Szabad fúzió?

Mi az a Szabad fúzió?

Figyelt kérdés
Hallottam erről egy videóban, Papp János magyar tudós feltalálta, csak senki nem ismeri a technikát. Azt is elmondták hogy füteni és autót meghajtani is lehet teljesen környezetszenyezés mentesen. Érdekelne hogy mit is jelent pontosan ez a dolog. A válaszokat előre is köszönöm!

2012. febr. 11. 19:28
 1/8 PótPápuaPuapó ***** válasza:

Az alapján, amit a neten találtam, csak egy újabb Egely György-Papp János féle szélhámosság. Pont annyira "igaz", mint a Spanyol Zoltán-féle vízautó.

Ettől függetlenül a hidegfúzió (baromira felgyorsítunk EGYENKÉNT ionokat, atommagokat) egy létező jelenség. Csak reménytelen belőle energiát nyerni.

2012. febr. 11. 21:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Miből gondolod hogy szélhámosság?
2012. febr. 12. 00:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Az áltudományos porhintésnek minden jelét magán viseli. Észre kell venni, hogy az összes ilyen legenda a reményre épít, hogy "akár igaz is lehetne" vagy "honnan tudod, hogy nem úgy volt".

Nézzük sorba:

1) A feltaláló halott.

2) A feltaláló félt, hogy ellopják a szabadalmát, ezért nem írta le.

3) Működő eszköz volt, de már nincs.

4) Az aktuális hatalom ellenérdkelt. (Az összes összeesküvéselmélet-hívő ilyenkor összekacsint, "tudjuk kikre gondolsz...")

5) A működési elvet nagyon szépen el lehet magyarázni egy analógiával, de minden bizonnyal nem működik a valóságban.

Hát kb ennyi.

2012. febr. 12. 02:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Ja még annyit, hogy nálunk ezt a bús-borongós patriotizmus is hozzá lehet tenni, hogy:

MAGYAR feltaláló volt, és ugye mi köztudomásúan géniuszok vagyunk, valamint magyarsága miatt el volt nyomva szegény.

2012. febr. 12. 02:52
 5/8 Cs. Jeromos ***** válasza:
az exoterm fúzió tudományos mítosz
2012. febr. 17. 00:59
 6/8 PótPápuaPuapó ***** válasza:
Hát nem tudom! Szerintem az orosz cár-bomba eléggé exoterm volt :-)
2012. febr. 17. 22:22
 7/8 Cs. Jeromos ***** válasza:

csakhogy ott a maghasadás okozta a robbanást.

tisztán fúziós bomba nincs.

2012. febr. 17. 22:47
 8/8 PótPápuaPuapó ***** válasza:

Ezt most komolyan mondod?

Az első fázis beindította a fúziót. Ha a fúzió nem lenne exoterm, akkor csak csökkentené a bomba erejét ha lítium-deuteridet raknánk bele.

((De tegyük fel, hogy igazad van, és endoterm a D-T fúzió! Akkor mivel magyarázod a tömegdefektust? Meg a deutérium-trícium fúziónál keletkező neutronok baromi nagy sebességét?)

2012. febr. 18. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!