Miért fog eltűnni a természetes szőke haj pár évtized múlva?
Több helyen olvastam hogy olyan 2060 körülre senki sem fog szőke hajjal születni.
Miért lesz ez? Miért tűnik el?
És az hogy lehet? Mármint h 2 barna embernek szőke gyereke legyen. Mondjuk én is ilyen vagyok.
Hogyan érhető el, hogy a recesszív gének domináljanak?
Meg mennyi az esélye h legalább az egyik gyerek szőke lesz, ha barna a partner?
"Hogyan érhető el, hogy a recesszív gének domináljanak? "
POntosan úgy, hogy nem figyeltél genetikából. Heterozigóta dominánsok (azaz két heterozigóta barna) 25% eséllyel homozigóta recesszív utódot hoznak létre. Azaz szőkét.
Azért a világ nem ilyen egyszerű. Az első lérdés valójában az, hogy igaz-e egyáltalán, hogy eltűnnek a szőkék. Nem, ez nem igaz. A szőke haj ellen valójában semmiféle szelekció nem hat, így az allélnak semmi oka arra, hogy az aránya a populációban csökkenésnek induljon.
Az indiaiak meg hiába vannak sokan, az embereknél a párválasztás nem véletlenszerű, így nem kell azzal kalkulálni, hogy minden szőke nőre 10000 fekete indiai jut. Ha nem jönnek ide, nem keverednek az allélok.
Nekem csak termeszetes szoke pasim volt mert az vonz.(nemetben lakom)
En fekete haju vagyok termeszetesen :D
Akkor ha igy hazasodom miattam is fog kihalni?
Szegyenlem magam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!