Miért fog eltűnni a természetes szőke haj pár évtized múlva?
Több helyen olvastam hogy olyan 2060 körülre senki sem fog szőke hajjal születni.
Miért lesz ez? Miért tűnik el?
Mert nézz körül. :) Mindenki szőkére festi a haját, vagyis ha valakinek preferenciája van a szőkére, akkor lassan alig 1% az esélye, hogy természetes szőkét fog ki. A szőke haj amúgy is recesszív, a dominánsabb sötét szín elnyomja, vagyis a szőke hajú illető gyermekei nagy eséllyel nem szőkék, hanem barnák lesznek. A szexuális szelekció eddig egy masszív 20%-on tartotta a szőkeséget, de a festés miatt ez is kiesik: nem lehet megállapítani, ki milyen hajszínű. Nem lesz preferenciális párosodás, és a recesszív gén nem ad előnyt, egyre kiszorul... feltehetően eltűnik, de megmaradhat egy nagyon kis százalékban, ami már nem sokat oszt-szoroz.
(Mert ugye vegyünk egy egyszerű modellt: két természetes szőkének szőke gyermeke lesz. De ha ez a két természetes szőke egyre kisebb eséllyel találkozik egymással, akkor előbb-utóbb mindenki barna lesz. Persze a helyzet ennél bonyolultabb, nem egygénes a modell, de a kétgénes sem sokat javít a helyzeten, a szőkék "napjai meg vannak számlálva".)
Ezt mondjuk én túlzásnak tartom, ennyire nem hiszem, hogy hamar bekövetkezik, de igen, el fog tűnni.
Mégpedig azért, mert az emberiség genetikailag egyre kevertebb és a szőke hajszín recesszíven öröklődik.
91% : nekem ez akkora hülyeségnek tűnik már ne is haragudj. Attól, hogy vannak festett szőkék, még a normál szőkék ugyanolyan arányban fognak szaporodni szőke férfiakkal. Nem hiszem hogy a hajfestés hatására a természetes szőkék gyerek nélkül halnak meg.
Ez egy erőltetett modell.
A cigányos komment tetszett.
Köszi a válaszokat!
Hát kár érte, mert szerintem nem rossz szín. Amúgy gondolom a szőkének minden árnyalata recesszíven öröklődik igaz?
Na meg ha szőke-szőke szaporodik, akkor gondolom megmaradhatna ez a szín nem?
A természeti népek mind feketék(ezalatt nem pont vagy csak a bőrszínt értem),és ők sokkal többen vannak,ill. lesznek mint a europid embertipusúak.Egy ilyen családban van 10-11 gyerek,míg egy europid családban van 1-2-max. 3 gyerek.Ki lehet számolni.Egyébként is,nézd meg a nagyrasszokat,a 4-ből 3 nap full fekete a haja,ráadásul az europidba beletartozik a mediterrán tipus,az arab,stb.Egyedül az északira jellemző a szőke haj.
Ha 2060-ra nem is,de 2200 körül már nem lesz természetes szőke haj,esetleg nagyon ritka lesz.Ugyanez a vörösre is érvényes szerintem.
Nekem volt egy barátnőm ő természetes szőke volt.
Az anyja is szőke volt de az apja nem.
Akkor hogy lehetett szőke???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!