Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Balkezesség-Ikertestvér?

Balkezesség-Ikertestvér?

Figyelt kérdés

Egyszer olvastam egy olyan tanulmányt,miszerint a balkezeseknek talán volt egy ikertestvére az anyaméhben csak felszívódott,vagy bent maradt(parazita tesó) és hasonlók.Én balkezes vagyok és sosem jutott eszembe,hogy lenne egy,mert ugye akkor minden 10. embernek(köbö) kellene hogy legyen ikre.De csak nem a kisujjukból szopták ki:DNéha meg egész különös fájdalmat érzek itt ott.Ez biztis hülyeség,de mondjuk most is belenyilalt a bordám alá,vagy mondjuk a szívemhez,ezt úgy 1-2-3 vagy több naponta,tudjátok mintha megérezném,hogy az ikremet ott bántják vagy ott fáj neki.Ez olyan furi szerintem,mert beteg tuti nem vagyok,magától meg csak nem fáj mindig különböző helyeken csak úgy amior semmi olyat nem teszek ami miatt fájhatna.Bocsi a hülyeségért,csak érdekel,hátha van valakinek erre reális magyarázata,vagy csak valami elmélete,vagy csak,hogy jól lehurrogjon.,hogy,hogy juthat ilyen az eszembe XD

Előre i ksözi a válaszokat:)

2009. máj. 28. 23:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
Továbbra is tartom, hogy a két dolog, a balkezesség és az iker nem függ össze minden esetben. Ha összefüggne, nekem is lett volna, és az orvos eleve így mondta volna anyunak, de nem így mondta. De pontozzatok le, nyugodtan. Bal oldalon érzem verni a szívemet, nekem biztos nem volt ikrem, és balkezes vagyok. Ha lepontoztok, nálam ez akkor is így van, és anyunál is. Lehet, hogy van valami igazságtartalom, de nem 100%. Tehát nagyon kérem azt a nagyokos akárkit, aki lepontozgatással szórakozik, hogy ne pontozzon le, vagy ha mégis, akkor kapja be...
2009. máj. 29. 15:39
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Lehet van vmi valóság alapja is, de biológia könyvben olvastam, h az ókori (vagy őskori?...mindegy...szal régen élt) embereknél még a jobbkezesek balkezesek aránya 50-50%volt. És gondolom nem volt minden második embernek egy ikertestvére:)
2009. máj. 29. 22:43
 13/19 anonim válasza:
100%

Szia!

Az én családomban csak anyukám bal kezes meg én, de anyukám át lett szoktatva. A nagyszüleim engem is átakartak szoktatni, de anyum nem engedte. 5 testvérem van, közülük egyik az ikertesóm is egyben, és mind jobbkezesek. Akik a bal agyféltekélyüket használják, azok jobb kezesek de akinél a jobb dominál az balkezes. persze vannak kivételek.

2009. jún. 9. 11:15
 14/19 anonim válasza:
84%
Balkezes vagyok engem is átakartak szoktatni első osztályban!Állítólag elég keményen megmondtam neki a véleményem :D Nem is sikerült, viszont a maszturbálni jobb kézzel szoktam.Ikertesóról nem tudok.
2009. szept. 2. 19:53
 15/19 anonim válasza:
100%
nem értem,de én is balkezes vok és van egy ikertesóm.
2009. okt. 3. 14:24
 16/19 anonim válasza:
Balkezes vagyok, és biztosan tudom, hogy nem volt "felszívódó" ikertestvérem. Az egyik hozzászóláson viszont eléggé elgondolkodtam, szerintem is az lenne a logikus, hogy kézdominancia fele-fele arányban oszolna meg. Persze lehetnének kis eltérések, de azért durvának tartom, hogy pl. egyetemi előadó teremben csak 2 balkezes van. Úgy érzem, mintha egyre kevesebben "lennénk". Általánosban az osztály 1/4-e, gimnáziumban az 1/10-e volt már csak balkezes. Egyetemen meg látszik az előző példából, hogy szinte senki. Ráadásul egy tankönyvben azt írják hogy a gyerekek 90%-a jobbkezes. Azért az durva, hogy még a 21. században is ilyen erősen benne van a tudatban a jobbkezességre szoktatás.
2010. febr. 18. 20:21
 17/19 anonim válasza:
100%

Nem tudom, mennyi a valóságalapja. Ami tény, hogy egypetéjű ikerlányaim vannak. Együk balkezes a másikuk jobb.

Talán annak is lehet jelentősége, hogy egy vagy kétpetéjű ikrektől van-e szó.

Azt egyébként SENKI nem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy neki nem volt felszívódott ikertestvére, hiszen mire ultrahanggal kimutatható a terhesség, addigra már sok minden megtörténhet, ami legtöbbször sosem derül ki.

2011. febr. 28. 14:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Én balkezes vagyok és van két ikertestvérem (hármasikrek vagyunk). Ők mindketten jobbkezesek.
2011. okt. 8. 22:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is balkezes vagyok, és van egy jobbkezes ikertestvérem.
2012. jún. 25. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!