A kutyáknál is létezik jobb illetve balkezesség (azaz mancsosság)? Ha igen hogyan lehet kideríteni?
Nekem egy westiem van és meg tanítottam itt a piros hol a pirost játszani. amikor el kezdtem tanítani nem engedte hogy a ball mancsával tanítsam meg mindig kicserélte a jobb mancsára arra gondoltam hogy lehet hogy jobb "mancsos"
vagy van tippetek hogy miért azzal akarja csinálni de amikor a pacsit tanítottam akkor direkt a ball mancsával akartam meg tanítani de ott is kicserélte a jobbra nem tom miért van ötletetek?
Szerintem létezik, az én kutyám a bal mancsával ás/kapar, azzal fogja le a játékát, és amikor pacsizni tanítottam akkor is mindig a bal mancsával adta.
Műsorokban olyat is hallottam hogy a kutyáknál kb. ugyan annyi az esélye annak h jobb vagy bal mancsos lesz (tehát nincs olyan nagy számbeli különbség mint az embereknél), de olyat is, hogy mindkét mancsa egyformán ügyes, de szerintem ez nem igaz, mert már előttem is mondták hogy a kutyájuk szívesebben használja valamelyik mancsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!