Vajon a jobb-ill. balkezesség öröklődik? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 12:17
1/10 anonim válasza:
én balkezes vagyok és a családunk apai részében nagyon sok a balkezes. lehet benne vmi.
2/10 anonim válasza:
A férjem balkezes. Van egy 12 éves fia az előző házasságából, ő is balkezes, az anyja nem. Nekünk van egy kislányunk. Bár ő még kics, 7 hónapos, de eddig úgy néz ki, hogy ő is balkezes lesz. Kicsi kora óta a mai napig is a bal kezével többször nyúl a tárgyakért, a bal hüvelykujját szopizza, szóval látványosan többet használja. Én jobbkezes vagyok. Szerintem zömmel öröklődik.
3/10 anonim válasza:
Én is balkezes vagyok,de a mi családunkba nincs sok balkezes,és a fiaim is jobbkezesek!
4/10 anonim válasza:
anyukám balkezes, a nővérem is, én is az vagyok, a 2 éves fiam 90%, h szintén balkezes:D
5/10 anonim válasza:
A hajlam öröklődik, tehát ha van balkezes a családban, akkor nagyobb az esély arra, hogy a baba is az lesz.
7 hónaposan LEHETETLEN megmondani, milyen kezes lesz, az én gyerekem mindent bal kézzel csinált babakorában, én balkezes vagyok, végül mégis jobbkezes a csaj.
6/10 anonim válasza:
A férjem balkezes és az első házasságából született fia is balkezes lett a lányunk meg jobkezes mint én,a faterom meg mindkét kezével ugyan úgy tud írni ha kell egyszerre hihetetlen de igaz,sokszor csodálkoztam is rajta!
7/10 A kérdező kommentje:
És vajon mikor derül ki, hogy milyen "kezes" lesz a gyerek? Én babám 1 éves, felváltva használja őket, csak kiváncsi vagyok, mikor lesz ez végleges. Bár olvastam olyat is, hogy iskoláskorra. Ma pl. próbáltunk kanalazni egyedül, akkor gondolkodtam el, melyik kezével is gyakoroljuk? :)))
2010. jún. 1. 13:01
8/10 anonim válasza:
Nem tudom, hogy öröklődik-e. Nálunk szinte nincs is balkezes a családban. Mindenki jobb kezes. Én nem fogok problémát csinálni belőle, ha balkezes lesz a fiam. Nem úgy mint az anyós... A múltkor rendesen felhúzott. Jövőhéten lesz 4 hónapos a fiam. Kb egy hónapja ismerkedik a kezeivel, folyton tömi az öklét a szájába, mert a fogacskák is készülődnek. Mindkét kezét "használja", de mikor anyóssal volt a szobában, épp a bal kezét szopizta. Én meg arra mentem be a szobába, hogy anyós cibálja kifele a kezét a szájából, és mondja, hogy "nem szabad a bal kezedet szopni, mert az csúnya." Azt hittem elhajtom a szobából anyóst...
9/10 A kérdező kommentje:
Én babám is 1-2 hónapig a bal, majd a jobb kezét szopizta. De eszembe nem jutott volna rászólni. Nekem is mindegy milyen kezes lesz, mondjuk a jobbnak amiatt örülnék, mert könnyebb lenne neki. De ha bal kezes lesz, úgyis megtanulunk majd mindent. De erőltetni semmit nem szabad.
2010. jún. 1. 13:23
10/10 anonim válasza:
A családban én és apám vagyunk csak balkezesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!