Miként kell megoldani a következő feladatokat?
Mátrixokról van szó. Le van írva az A és a B mátrix. De úgy, hogy C:=A*B
Mi az, hogy c mátrix kettőspont egyenlő A*B mátrix?
Aztán van olyan feladat is, hogy C mátrix*x vektor = és egy vektor van megadva megoldásként. A 4,9,-3 vektor.
Ez azt jelentené, hogy C vektor az A és a B vektor szorzata?
Valamint azt, hogy Ha már kiszámoltuk a C vektort, akkor ha x vektorral megszorozzuk, akkor a 4, 9, -3 vektor lesz belőle, és az x vektort kell kiszámolni?
És ha igen akkor ezt az utolsót hogyan kell megoldani?
Mert ha meg van adva egy egyenletrendszer mondjuk az
2x+3x+5x=14
x+2x+6X =20
Akkor azt ugye fel kell írni úgy, hogy
2+3+5*(x)=14
1+2+6*(x)=20
És ugye ekkor a Gauss eliminációt kell használni. Bal oldalon meg kell csinálni az egységmátrixot a jobb oldalon meg meglesz az eredmény. De akkor most ez is az?
Első részhez:
Második részhez:
Gondolj bele, hogy egy vektort kezelhetsz egy egy soros vagy egy oszlopos mátrixként, mert végül is az.
Alapvető összefüggés pl, hogy két mátrix akkor szorozható össze ha, A mátrix oszlopainak száma megegyezik B sorainak számával.
B mátrix a te esetben egy vektor kb igy kell elkepzeld.
x x x
c c c
c c c
c c c
. . .
. . .
c-el a C mátrix tagjait jelöltem, x-al x vektrot.
Az ebből keletkező eredmény a 4,9,-3 vektor.
Grafikus a megfelelő képetet alkalmazva a kettő metszetévbe képződik a megoldás vektor.
Egyébként szerintem erről is van szó abban amit linkeltem.
A másodikra már rájöttem és ezt írtam is.
De akkor az első azt jelenti, hogy C mátrix egyenlő A*B mátrixxal? Tehát össze kell szorozni az A és a B mátrixot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!