Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy igazolhatjuk kopmlexion...

Hogy igazolhatjuk kopmlexion segítségével hogy az AgNo3 és a CuSo4 savas kémhatású?

Figyelt kérdés
Egyenlettel! (tehát pl. a réz-szulfát komplexben :[Cu (h2o) 6]-->ezzzel kellene igazolni a savas kémhatást ugy hogy vízzel reagáltatjuk. Ugyanez az AgNo3-nál ) segítsen aki tud! Nagyon fontos!
2009. máj. 24. 16:14
 1/4 anonim válasza:
Indikátor papír?
2009. máj. 24. 19:08
 2/4 A kérdező kommentje:
egyenlettel kellene igazolni..:S
2009. máj. 24. 19:10
 3/4 anonim válasza:

Eleve a kémhatást csak vizes oldatban szokás értelmezni... Sőt te is írod hogy vízben kell nézni. Nos ezek ionos vegyületek, és szerintem itt az Ag+ lesz a sav, az NO3- pedig a bázis. Ugyanígy a Cu2+ lesz a sav, az SO4(2-) pedig a bázis.

Lehet hogy hülye vagyok, de ha az ezüstnek és a réznek vesszük az akvakomplexét, amit írtál, az hogy lenne savas? a réz is meg az ezüst is kation, legfeljebb OH- ionok lehetnek mellette...

Itt valami képzavar van, de lehet hogy csak én nem értem

Tény, hogy van ilyen reakció, és tudjuk, hogy az NaOH lúg, de attól ez még nem sav-bázis reakció, csak vándorolnak egyet az ionok:

2 AgNO3 + 2 NaOH = 2 NaNO3 + 2 AgOH

2009. máj. 26. 11:09
 4/4 anonim ***** válasza:

[Cu(H2O)6]2+ + H2O = [Cu(H2O)5(OH)]+ +H3O+

ezüstion hasonlóképp.

(Mellesleg ezüstkationos vegyület nátrium-hidroxiddal ezüstoxidot képez, stabil hidroxidjai nincsenek.)

2009. jún. 3. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!