A Lactobacillus-ok, Bifidobactérium-ok milyen táplálékban szaporodnak leginkább?
"A probiotikumokat tartalmazó kapszulákat ki lehet nyitni, és a tartalmát bele lehet szórni 37 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletű ételekbe, pl. joghurtba, pudingba, fagylaltba, vagy italokba, pl. gyümölcslébe vagy tejbe." (Béres ProBio 6 kapszula, Béres honlap)
Igen, ugyanaz van benne, mint a granulátumokban. Semmi értelme nem lenne mást beletölteni. (A gyógyszergyár nem a pénze ellensége.)
A kapszula külső borításáról kerestem leírást, de nem találtam, ezért feltételezem, ugyanaz, mint a legtöbb ilyen borítású gyógyszernél, vagyis a bélcsatornában lebomló műanyagféle. A gyomrod savtartalmát állnia kell, hogy utána hol és milyen körülmények között bomlik le, nem tudom pontosan. A legideálisabb az lenne, ha eljuttatná a baktériumokat a vastagbélbe, de ezt megteheti úgy is, hogy a gyomorben megindul a lebomlás, a vékonybél első szakaszán a kapszula felreped, és a bacik már "önerőből" jutnak el a vastagbélig, azaz aki bírja alapon.
Elméletileg ha tejjel iszod meg, akkor jobban kitettek a gyomor savtartalmának, mint a kapszuában csomagoltan, de a kapszulánál fennáll a lehetősége, hogy nem bomlik le megfelelően, és egyben kijön minden. Viszont a tejben tudnak szaporodni (csak rápillantottam a leírásra, de talán jughurtot csinálna belőle, ha hagynád állni, de ne próbálkozz vele, ez csak egy tipp), ahogy az élesztőt is "felfuttatod", ezeket is lehet, csak ezek baktériumok, nem gomba, és minél többen vannak, annál többen is fognak túlélni. Csak ott a másik oldal: lehet, hogy ettől fogyaszthatatlanul rossz ízűvé válik a tej. Én még nem próbáltam egyik módszert sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!