Ezeket a kémia-feladatokat hogyan kell megcsinálni?
1.
A 110,111,112-es protonszámmal rendelkező elemek felfedezésénél szlovák tudósok is jelen voltak.Nevezzétek meg ezen tudósokat,és az államot,ahol dolgoztak.Irjátok le ezen elemek nevét és vegyjelét!
2.
Töltsétek ki a hiányzó részeket:
A vegyi anyagok gyártásánál több természetes nyersanyagot használnak fel,pl..........(szerintem kőolaj)a benzin gyártására,........(szerintem vasérc) a vas gyártására.
A legolcsóbb természetes nyersanyagok a víz és a ........(szerintem napfény).A természetben természetes módon újulnak meg.Több természetes nyersanyag mennyisége véges,ezért őket.......(sztem nem) kell felhasználni.A természetes nyersanyagokon kívül vannak hulladékanyagok is nyersanyagként,ezek a ........ .A hulladékanyagok újrahasznosítását........... nevezzük.
3.Máté 0,15 mol kálium-kloridot és 100g vizből oldatot készitett.
a, Számítsátok ki a kálium-klorid tömegtörtjét az oldatban és fejezzétek ki százalékban.
b, Irjátok le milyen információra lenne szükség a táblázatokból,hogy ki tudjátok számitani a kálium-klorid anyagmennyiség-koncentrációját ebben az oldatban.Csak általános levezetést végezzetek,nem kell konkrét számadattal számolnotok.
M/KCL/= 74,6 g/mol
Nagyon szépen köszönöm annak,aki segit ebben.Megkérem az illetőt,hogy privátban legyen szives jelentkezni!
1; GIYF
2; Igen, igen, levegő, előrelátóan, z újrahasznosítható anyagok, reciklálásnak
3; M(KCl)=74,6
m=nM=0,15\cdot74,6=11,19
tömegtört: w=\frac{m_{KCl}}{m_{KCl}+m_{víz}}=\frac{11,19}{111,19}=0,100
b; Sűrűség. V=\frac{\rho}{m}, n-t már tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!