Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy keletkezett az űr? Mi...

Hogy keletkezett az űr? Mi volt előtte?

Figyelt kérdés
Azt mondják a Nagy Bumm miatt keletkezett az űr,de az előtt SEMMI SEM volt,tehát egyszercsak felrobbant a semmi és lett az űr? Vagy mi volt és az honnan lett? Hogy robbant fel?
2009. máj. 17. 20:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Ezek az élet nagy kérdései.

Nem tudjuk. A mostani elméletek szerint tér nem volt, csak energia.

2009. máj. 17. 21:02
 2/19 anonim válasza:
100%
Honnan tudhatnánk olyat hogy mi volt akkor amikor még semmi sem volt? :)
2009. máj. 17. 23:36
 3/19 anonim ***** válasza:
Visszaszámolni tudunk egy darabig, mostmár a nagy bumm előtti pillanatig. De még szörnyen keveset tudunk.
2009. máj. 17. 23:42
 4/19 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem most pont olyan helyzetben vagyunk,mint 1500ban vagy azelőtt az akkori emberek,mikor nem tudták,hogy a föld kerek...

HA eltelik egy kis idő,fejlődünk. Lehet fényderül mindenre. És az akkori nemzedéknek már tiszta lap lesz,hogyan alakult az univerzum. Lehet,hogy van rá értelmes válasz,de nem tudjuk felfogni,mert nem elég fejlett hozzá az agyunk.

Mert mindig azt kérdezzük mi volt előtte? De ha nem elég fejlett az agyunk,hogy tudjuk mi volt előtte...ha megkapjuk a választ már minden rendben lesz :D

2009. máj. 18. 00:05
 5/19 anonim válasza:
56%

Olvastam már néhány elméletet... de ahogy egy tanárom mondja: a fizikusok nem tudnak semmit :P

A gond a kérdéssel, hogy nincs semmi értelme :D Mit értesz űr alatt? A vákuumot vagy az egész univerzumot minden anyagával együtt? És mi az hogy "előtte"? Egyes elméletek szerint idő sem létezett az ősrobbanás előtt (amennyiben volt vagy van olyan egyáltalán!), mások szerint egy ehhez hasonló világegyetem végét jelentette a miénk kezdete. A különbség hogy az a "másik" az összehúzódott ellentétben elméletileg a miénkkel amiről azt mondják tágul... de ha tényleg végtelen - ez se biztos! - akkor lehet hogy csak az általunk belátható részében érvényes a tágulás.

Vannak akik szerint egy örök körforgás az egész (a világegyetem egy ősrobbanással kezdődik, egy "darabig" tágul majd elkezd összehúzódni addig amíg egy új ősrobbanás újra nem indítja a folyamatot), van aki szerint Isten teremtette (Be kell valljam ez áll hozzám a legközelebb, ugyanis Isten létezhet a világegyetem nélkül, vagyis nem szükséges érzékelnünk a közvetlen jelenlétét. Ezt én úgy értem hogy például egy film szereplői sem tudhatnak a rendezőről, akiről pedig világos, hogy létezik!!!)

Mások szerint minden univerzumban kialakulhatnak bizonyos értelmes lények akik képesek egy új világegyetemet elindítani (és ráadásul meghatározni azok fizikai tulajdonságait) majd fennmaradásuk érdekében "beleköltöznek" egy az újabb univerzumba. Még az is lehet, hogy valami ilyesmi miatt ennyire pontosan alkalmasak az életre a mi "világunk" fizikai törvényei. :)

Kicsit elkalandoztam :D

2009. máj. 18. 10:39
 6/19 A kérdező kommentje:
Ha senki se tudja a választ ezen a földön,akkor szeg szegény anyukámat is hiába bombázom a kérdéseimmel :D
2009. máj. 18. 14:41
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Én is egyetértek az előttem Szólóval. Egy picit kiegészíteném. Én a világegyetemet leginkább egy számítógépes programnak tekintem. A program lényege pedig, hogy teljesen logikusan van felépítve egy bizonyos programnyelv alapján. A logika miatt teljesülnek a programban az ok-okozati törvények. Mi viszont egy programon kívüli kérdésre keressük a választ, azazhogy "miért és hogyan jött létre a program?" Azt hisszük, hogy ha pl. a program minden egyes törvényét megértettük, akkor rájöhetünk annak keletkezésére is, pedig a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz (természetesen ez is csak egy elmélet). Pl. ha valaki teljes mértékben tudja használni a Microsoft Excel nevű programot, ha minden függvényét, diagrammját, stb.-jét ismeri, rájöhet arra, hogy hogyan jött létre a program? Nem. Maximum utána tud olvasni pl. a neten, és azt elhiheti vagy sem. Itt a földön is vannak dokumentumok a világ keletkezéséről, kérdés, hogy melyikben hiszünk. Én Istenben hiszek, mert ő alkotta meg magát az ok-okozati viszonyt, meg az időt is, és mindvégig kérdezősködhetnénk, míg nem csak úgyis Istenhez lyukadunk ki (persze nem mindenki).
2009. máj. 19. 09:10
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,csak 13 éves fejjel kicsit bonyolult,nem mintha 1x2 őre számitottam volna. :D Félre ne értsetek,nem vagyok stréber,csak birom a csillagászatot.
2009. máj. 19. 18:30
 9/19 anonim ***** válasza:
54%
Ez pont olyan kérdés, mint hogy mi történik a lelkekkel a halál után? Tehát erre sincs biztos, pontos válasz. Engem is foglalkoztat ez (nem vagyok stréber :D). Meg az is, hogy az űr hol van? Mert a világon mindennek meg van helye, de ennek nem.
2009. máj. 19. 20:35
 10/19 A kérdező kommentje:
tényleg...arra még nem gondoltam,hogy az űr hol van :D
2009. máj. 20. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!